• 01-12-2022, 17:06:05
    #46
    Babanızın yanına takıştığınız için gururdan mı yoksa yenge hanımın gitmenize razı olmadığından mı gitmiyorsunuz anlamadım. Eğer mesele gurursa, gururunuz var ama vicdanınız yok demektir. Baba veya anneniz sizi falakaya yatırsa da gurur yapmak mantıklı değil. Sizi büyüten adam hasta yatağındaysa, eşiniz gelmiyorsa da siz gidin ve onun yanında olun. Eşinizin gelip gelmemesi kendi imtihanı, ne de olsa yaşattığını yaşamadan göçüp gidilmiyor bu dünyadan. Fakat siz gidin, babanız kapıdan kovsa bacadan girin ama yanında olun. Yüzünüze hakaret etse de sövse de tamam diyerek elini öpün.

    Bugün evlat bekleyen babanızdır ama unutmayın bekletirseniz gün gelir hasta yatağında evlat yolu gözleyen siz olursunuz.
  • 01-12-2022, 17:29:21
    #47
    Aklın varsa taraf seç arada kalma
  • 01-12-2022, 17:34:43
    #48
    necatihaan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Böyle iletişim kuruyorsan kalırsın tabi hocam kimse seni anlamıyor 😊
    sende girdin araya 2 idi 3 oldular 😁
  • 01-12-2022, 23:48:52
    #49
    Öncelikle kardeşim eşinin anne ve babana saygı göstermesini istiyorsan; ilk başta sen annene ve babana saygı göstereceksin. Annen baban sana yanlış mı yaptı, yine başının tacı edeceksin. Eşine asla anne ve babanla ilgili dert yanmayacaksın. Kalkıpta annenin babanın dedikodusunu eşinle yapmayacaksın. O yapmaya kalkarsa kibarca tavrını koyacaksın. Eşinin anne ve baban hakkında söyleyeği kötü şeylere karşı, aman huzurum kaçmasın diye görmezden gelip sessiz kalmayacaksın.

    Yoksa kardeşim böyle susarsın susarsın sonra patlarsın, senin için daha kötü olur. Babamla aram kötü deyip; eşine sen gelinlerisin bir ara bir sor dersen, aramazda sormazda. Kalk hastaneye gidiyoruz diyeceksin, babam hasta yatıyor ben küs bile olsam o benim babam. Bugün yanında olmayacağımda ne zaman olacağım diyeceksin. O benim atam bana bağırır da kızar da, ama ben onu kanımdan canımdan ayıramam diyeceksin.

    Allah bağışlasın, acılarını göstermesin 3 kız evladın varmış. Alttan alayım, susayım, huzurum kaçmasın kabul edeyim her şeyi demekle yuvanı sağlam tutamazsın. Aksine daha da zayıf bir hale getirirsin. Ben bu söylediklerimi bir yerden okuyup, bir yerden duyup yazmıyorum. Bizzat bunları yaşamış, kızından ayrı kalmış ve hatalarını yaşayarak öğrenmiş bir baba olarak yazıyorum sana. İnşallah her şeyi düzeltip, hayalindeki aile yaşantısına kavuşursun kardeşim.
  • 02-12-2022, 00:10:49
    #50
    Bu herkes için geçerli olmalı bence.

    Babanızada tekrardan acil şifaler.