Selam arkadaşlar
dilekçe örneği lazım
pazartesi suç duyurusunda bulunacam 2 kişi için
bu 2 kişi *********** paypal dolandırıcısı uygun bir dilekçe varmı acaba
Hukuktan anlayan ( dilekçe örneği lazım )
6
●2.521
- 29-03-2009, 00:19:27aradığını bulursun belki, en azından fikir sahibi olup kendin de hazırlamaya çalışırsın.gf8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
| WWW.DİLEKÇELER.COM |
zor bişey aslında. en üste .... savcılığına diye başlık atıyorsun ve altına şikayetini yazıyorsun.dilekçenin sonuna da bilgilerini yazarsın bitti.
delilleri de ek olarak verdin mi tamamdır.
ayrıca, katipler para almıyor. adliye önündekileri boşver
- 29-03-2009, 01:28:52Üyeliği durdurulduBu paypal dolandırıcılık olayları hakkında bir makale yazmak istiyorum, yakında yazacağım bu gidişle.. özetini burada yazayım;
Bu tür olaylarlarda eğer siz paypal sattıysanız yani paypal hesabınızdan başka bir paypal hesabına paypal gönderdiyseniz ve karşılığında tl almak üzere dolandırıldıysanız üzülerek soyluyorum ama hiç bir hak hukuk iddaa edemezsiniz..
Çünkü; siz savcılığa elinizdeki paypal dökümü ile gideceksiniz ve türkiye'nin neresinde olursa olsun hangi savcıya giderseniz gidin sizi ciddiye almayacaktır bunun sebeplerini yazacağım..
Bu tür dolandırıcılık vakalarında eğer siz şahısın hesabına tl gönderseydiniz bunuda dekont ile ispatlasaydınız bu bilgisayar ve internet aracılığı ile yapıldığı için şahıs hakkında Nitelikli Dolandırıcılık suçundan soruşturma her halukarda çok rahat bir şekilde açılırdı ve tck'nın ilgili maddeleri gereğince ceza alırdı.
Fakat siz paypal sattıysanız bunun TR için hiçbir geçerliliği yoktur.. Bunun sebepleri birden fazladır; diyelimki paypal sattınız ve dolandırıldınız ve elinizde paypal dökümü ile savcılığa gittiniz, şikayetçi olduğunuz şahıs hakkında soruşturma açılması için sizin savcılığa verdiğiniz dilekçenin doğrulanması gerekiyor fakat gel görelimki paypal türkiye tarafından tanılan resmi bir kuruluş değildir ve resmi bir yazışma adresi yoktur.(Türkiye'ye Vadesiz hesaba yatan paralar nasıl oluyor peki? Bu işlemi Muabir bankalar aracılığı ile yapıyorlar) sadece paypal değil moneybookers veya herhangi bir oyunda şahısa değerli birşey sattınız bunlarında TR için bir geçerliliği yok malesef.
Ben size olacakları özetlersem eğer siz şahısa paypal satıpta karşılığını alamadıysanız üzülerek söylüyorum savcıyı ikna etseniz şahıs hakkında bir dosya açtırsanız bile takipsizlik kararı ile dava düşecektir.
Umarım aydınlatıcı olmuştur.

daha sonrada savcıya imzalatırsın.