Kadın İşçi ve Memurlara 🩸 Regl İzni 🩸
47
●3.516
- 17-11-2022, 14:03:56İnsani olarak hoş bir yaklaşım olmuş ancak ekonomik olarak düşünmek lazım. Benim gibi tüm çalışanları kadın olan işverenler işini yürütemezse ne olacak? Ortalama 4 gün olsa ve hafta sonlarını da çık, ard arda gelsin ne olacak? Acı çeksinler de demiyorum ancak ekonomik yönünü de düşünün diyorum. Yorum yapılması sakıncalı bir konu. Bu konu kadınların iş bulmasını da zorlaştırır.
- 17-11-2022, 14:43:06Erkekler için negatif ayrımcılık. Kesinlikle uygulanmamalı, aşırı saçma bir fikir.
- 17-11-2022, 19:25:48Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Aslında saçma bir fikir değil bence ama Türkiye'de uygulanması çok zor. Ayrıca bu konu istismara da gayet açık bir konu bence. Uzun vadede yine kadınlar lehinde sonuçları da olabilir.
Örneğin gitmediği günlerde maaşı ödenmeye devam edecekse küçük - orta şirketler bunu kabul etmez devlet zorlarsa kadın çalışan sayısını azaltabilirler sonuçta şirkette kazancına bakıyor.
Ayrıca reglin bile ayıp görüldüğü bir ülkede yaşadığımızı ve çoğu üst yönetici dediğimiz izinleri verecek statüde insanların erkek olduğunu varsayarsak kadınlar tarafından çekinceler oluşabilir.
Önce toplumun kafa yapısının değişmesi lazım bu noktada bence. - 17-11-2022, 19:59:36Konudaki "iğrenç, boş iş" gibi yorumlar ciddi mi? Kadınların doğasında olan ve gayet normal olan bir durum.
Bu konuda pozitif ayrımcılık olması absürt değil. Ama kanunun kabul edilmesi ve ülkemizde işlemesi zor. - 18-11-2022, 08:58:07İnsanlar şu anda asgari ücrete 12 saatden fazla çalışıyor. Bu tür teklifler yerine 12 saat çalıştıran işletmelere denetim getirirse daha mantıklı olurdu.
Ülkem şu anda çinin sisteminde çalıştığı için 12 saat normal görünüyor ancak 1 işçi günde 100 iş yapmak yerine 10 tane temiz iş ve pahalı ürün üretse çok şey değişir.
zaten bu ucuz iş yapıp işçinin emeğini yiyen firmalar belki 1 sene belki 5 sene sonra kesin batıyor.
önemli olan bu tür teklifler yerine insanın yaşam şartını daha iyi duruma getirecek teklifler sunmaktır.
Yine bir duyarcı tip yorum yapmış. Sana göre ankaranın en yobaz bölgesinde yaşıyorum ama böyle birşey görmedim.constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yorumu beğenip duyarcı arkadaşa prim veren arkadaşlar şu toplumu takip etmekten vazgeçin.
O siyah poşede pedini koyan kadın kendisine saygısı olan kadındır. - 18-11-2022, 11:35:11Sabah sabah bu neyin kafası yaandroidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne duyarı?
Regl-adet dönemi sağlıkla alakalı bir konudur. Sanki bu kadının suçuymuş gibi saçma salak bir anlayış var.
Kimse de marketten ped alırken bakın ped alıyorum demiyor. Yada eve giderken elinde taşımıyor. Herkes çantasına, poşetine koyup götürüyor.
Madem öyle neden tam marketten çıkarken herkesin önünde ki rafa boylu boyunca kondom diziyorlar? O daha ayıp değil mi? Belki adam da onu alıp birileriyle gayrimeşru ilişki yaşayacak ne malum?
İşte sizin pedi kara torbaya sokup bunu bir saygı ifadesi olduğunu söylemeniz kadar aynı oranda saçma bir örnek verdim
Utanılacak şeylerden utanmıyoruz, utanılmayacak şeylerden utanıyoruz.
Ne duyarı?