• 09-11-2022, 12:25:44
    #1
    Az önce çalıştığım fabrika da 6 senelik çalışan ustabaşını işten çıkarttılar. Sebebi de alıcı firmanın ürünlerini iade etmesi. Ustabaşını kendi bölümü olmamasına rağmen o bölüme verdiler. Bölümde de renge bakılıyor. Adam açık açık dedi ben renkten anlamam makine bölümünü bitirdim dedi. Yardımcı oluruz filan dediler sonra o bölüme geçtikten iki hafta içinde işten çıkarttılar. Ki bu adam yeri geliyor molaya gitmiyor yeri geliyor sürekli ayakta duruyordu. En sonunda giderken bana emeğime acıyorum dedi.

    Gerçekten ne görev veriliyorsa onu yapın özellikle özel sektör de çalışanlar için söylüyorum. Fazlasını yapınca daha çok istiyorlar ya da bir teşekkür bile etmiyorlar. En basiti benim makinenin parçası bozuldu komple değiştirdiler (32 parça) servise 17 bin TL ödediler. Ben aynısını Aliexpress'de buldum 32 tanesi 800 TL'ye. Sipariş verdik üç hafta içinde geldi denedim ve oldu. Sadece teşekkür edip geçtiler. Ulan 17 bin liralık ürünü 800 liraya bulmuşum bari prim ver bir şey var ne bu cimrilik. Bundan sonra ben de iyilik düşünmeyeceğim çünkü bir daha gördüm ki insanlara yaranılmıyor. Bu çıkarttıkları adamın da ahı üzerinde olacak. Anlamadığını söylediği halde o bölüme verildi sonra da suçu ona yıktılar.
  • 09-11-2022, 12:31:53
    #2
    Hiç kimse yaşattığını yaşamadan ölmez elbet çıkar bir yerlerinden. Özel sektör böyle maalesef...
  • 09-11-2022, 12:32:34
    #3
    Danışman
    Geçmiş olsun hocam. Maalesef haklısınız. İş arkadaşınız haksız işten çıkarma nedeniyle dava açabilir. Bir avukata danışmasını öneririm
  • 09-11-2022, 12:35:36
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Demek ki işten çıkarmak istiyorlarmış bilerek yapmışlar. Ayrıca işyerinde verilen işin gram fazlasını yapmayın. Onlarında faydasına da hiçbir şey yapmayın. Çünkü onlar köle olarak baktıkları için yaptığınız, yapacağınız iyilik umurlarında olmaz. Hatta işi fırsata çevirip para bile kazanabilirsiniz.
  • 09-11-2022, 12:37:58
    #5
    Arkadaşınız adına üzüldüm hocam Sizde onların işi için yedek parça vs olur yada başka birşey araştırmakla zamanınızı harcamayın ne işleri varsa kendileri halletsinler.
  • 09-11-2022, 12:45:34
    #6
    Anlattıklarını bende sürekli yaşıyorum.
    Google ads dan bir haber olan adamlara site açıp ads reklamı verdim.
    Şuan hala ordan gelen müşterilere iş yapıyorlar bir kere dahi çıkarıp prim vermediler.
    Bunlar kesinlikle tecrübe. Hiçbir zaman size para kazandırmayacak bir işe aracılık etmeyin.
    Unutmayın orda para kazanmak için varsınız. Bana çok güzel ders oldu. Size de olacaktır.
    Hatta bağladığım işte en ufak sıkıntı olunca senin getirdiğin müşteri şöle böle oldu.
    Fakat benim getirdiğim müşteri sana 20.000 tl getirince senin getirdiğin müşteri olmadı, sessizce parayı alıp cebine koydun !
    Artık sadece aldığım paraya ve karşılığına verebileceğim minimum hizmete bakıyorum.
    İşim olmayan işlere asla asla sorulmadıkça sorulsa dahi bilmiyorum diyerek geçiştiriyorum.
    Kısaca size para getirmeyeceğini tahmin ettiğiniz hiçbir işe bulaşmayın varsın işten çıkarsınlar
  • 09-11-2022, 12:49:03
    #7
    en kibar haliyle Evren arkadaş yazmış. Her iş yaptığımız firmada işe burnunu çok sokanlar yüzünden müzdaribiz. Herkes bildiği işi ve yetkisi olan işi yapsın. biz şu eleman kaytarıyor, bu eleman yanlış iş yapıyor diyormuyuz işletmeye gittiğimiz zaman. iyi şansına sorun çıkmamış, ürün gümrükte kalsa, farklı ürün çıksa, kargoda kırılsa, takarken zarar verseniz.. herşeyi geçin arıza tespit ücreti ödendi mi o gelen firmaya ?
    yani dostum hiç riske girmene değmez.
    işten ayrılan arkadaşın için de üzülme, rızkı döner dolaşır gelir.
  • 09-11-2022, 12:59:51
    #8
    Bunu sadece özel sektör olarak düşünmeyin. Kamudaki taşeron firmalardada bu şekilde. Ancak kamuda başında şefin çok olur, yükü alan gariban olur.

    bu hayatta ne kadar güzel işiniz olursa olsun kendinize yatırım yapmadığınız sürece yarın çok pişman olursunuz. İşten mi geliyorsunuz akşam 2 saat de kendinize bir hobi veya ek iş ayarlamalısınız.
    Ülkemde adam harcamak çok kolay. Hiçbir zaman yaptığınız iyilik görülmez. Hatta kusura bakmayın ama size saf gözüyle bakarlar.
  • 09-11-2022, 13:12:55
    #9
    karmaya inanıyorum, döner dolaşır onları bulur orada kalmaz.. bir yerlere gelen firmalara bakın işçilerini üzmez hakkını teslim ederler. bu tarz firmalarsa batmaya mahkum