Makale fiyatlarındaki dengesizlik ne zaman çözülecek?
24
●1.070
- 11-09-2022, 12:56:26Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Fark ettiniz mi bilmiyorum taban fiyat 4 TL olduğu zaman makale yazdıran kişi sayısı az şekildeydi şu an 2 TL herkesin makale ihtiyacı doğmuş
- 11-09-2022, 14:10:09Kanka o toprak kg değil litre yalnız, tartsan muhtemelen 7 kg den az gelecek çünkü a101 de 10 litre toprak 10 lira, anca 2.5 - 3 kg civarı geliyor istersen birde oraya bak konu dışı olarak belirtmek istedim 200 toprak için aşırı çok, solucan gübrelisi çiçeklisi torflusu vs. olsa bile çok. Makale konusunda da yanlış anlama kendi kendini yalanlamış oldun, kalitesiz makaleler için 100 kelimesi 1 lira bile çok dedin mi, dedin. Eee zaten dip fiyat belirlendi yani dip, makale eğer çöpse dip fiyattan verilir bu asgari ücret gibi yazarların yarısı dip fiyattan verecek demek değil, üst limit yok diye biliyorum yani kaliteli ise ve kaliteli iş çıkardığın biliniyorsa zaten çöp-dip fiyattan satmazsın. Kötüyse 1 lira bile etmez diyorsan en çöp 3 lira fiyat az demek mantıklı olmaz. Kimse kusura bakmasın o kadar emekler veriliyor ve gerçekten kopyala yapıştır, alıntılama, çeviri vs. gibi şeyler değil gerçekten emek verilerek yazılıyorsa kimse emeğini kolay kolay dip fiyattan vermez, vermemeli. Ekonomide bir malın fiyatını arz ve talep belirler. Kaliteli makaleler atıyorum 100 kelime 7 liradan yazarlar tarafından piyasaya arz ediliyorsa kimse 3 liraya kaliteli makale alamayacağını bilip 7 liradan talep eder, arz ve talep ortak bir noktada buluştuğunda piyasa fiyatı oluşur ve mal değerinde gider. Bunu baltalayan en önemli unsur ise rekabettir. Herkese ben satacağım, ben daha fazla mal satacağım, al abi bende daha ucuz, ben uyguna yaparım, en dip fiyat bende diye fiyat kırılıyorsa kaliteli makalelere fiyattan dolayı talep azalıyorsa işte o zaman piyasa aşağı çekilir. Ufak bir öneri olarak r10 grupları var topluluk şeklinde, orada birkaç kaliteli makale yazarı öncülük edip gruba 30-40 kaliteli yazar toplayıp ağız birliği edip şu fiyatın altında vermiyoruz, söz mü söz. Bizim fiyatımız bu, kaliteli mal ucuza satılmaz diye aralarında aynı olacak bir fiyat belirlenebilir mesela, ne kadar işe yarar tartışılır olsa da bir adımdır. Makale alacak kişiler dip fiyata yüksek kalite bekliyor sorun o, bende o yüzden makale yazmıyorum mesela el altından dip fiyatın bile altında fiyat teklif edenler oluyormuş dm özelden, haliyle bu piyasayı iyice aşağı çekiyor, belki kaliteyi bile düşürüyor. Lütfen ne alıcı ne satıcılar alınmasın, dışarıdan bir gözlemci olarak fikirlerimi beyan ettim sadece.
- 11-09-2022, 14:30:19Makale yazarı ya da satıcısı değilim. 100 kelimelik makalenin taban fiyatı en az 10-15 TL olmalı. Eğer teknik bir makaleyse fiyat 20-25'e çıkmalı. Ciddiyim, yeteneğinizi ve vaktinizi bu kadar ucuza satmayın, 3 lira 5 lira bunlar para değil artık. O makaleyi yazarken içtiğiniz kahve, sigara, çay; harcadığınız elektrik vs. yazdığınız yazıdan daha pahalı. Elbette kaliteli bir makaleden bahsediyorum. Spin, copy, translate veya bir anlam bütünlüğü olmayan, sırf yazmış olmak için veya kelime doldurmak için yazılan saçma yazılardan bahsetmiyorum.
- 11-09-2022, 14:44:23Üyeliği durduruldu@acaner;
Mecbur bırakılıyoruz desem daha doğru. Bundan dolayı artık yüz kelimesi 8-12 TL arası yapmayı düşünüyorum da biraz daha bekliyorum. Satılmazsa dursun diyorum artık. Merak ettiğim bir konu var. Haber sitelerinde birçok cümleyi sürekli tekrarlayan makaleleri yazanlar ne kadar kazanıyorlar? Mesela 500 kelimelik bir makaleyi ne kadara satıyorlar diye merak etmişimdir.