bilgisayar başında çokca duranlar için gözlük önerisi R10+
7
●248
- 24-07-2022, 12:32:37Atasun optikte buna özel camlar var, gidip bilgi alabilirsiniz ortalama 250-300₺ civarı çıkıyor. Toplam fiyat seçeceğiniz çerçeve ile değişiklik gösterebilir. Sadece Atasun optik değil diğer optikcilerde de bulabilirsiniz ancak ben yaşadığım çevrede en uygun atasun optik te buldum ve çok memnunum. tavsiye ederim
- 24-07-2022, 12:38:30Öncelikle göz muayenesi ol derim. sonrasında doktor tavsiyesine göre gözlük al + ışın korumasıda yaptırırsın mükemmel.
Ben yıllardır pc ekranına bakan biri olarak gözlükten sonra hayatım 240p'den ultra HD görüntüye çıktı diyebilrim benim gözlerim bozukmuş ekrana bakarken gözlerim kızarıyordu sulanıyordu kısık bakıyordum. Önce muayene ol ona göre gözlük al hocam harbiden çok farkedio. - 24-07-2022, 12:41:19Üyeliği durdurulduarada bir sağa sola bakmak, uzaklara bakmak lazım.
Flux ile ekranın nit ve kelvin değerleri ile oynayabilirsiniz gözünüzü daha az alacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Odanın ışığına göre ekranın ışığını ayarlamanız gerekir. Genelde herkes sabit ışıkla kullanır. Gözü en çok yoran bu. Ayrıca sabit bir noktaya odaklanmak, sürekli aynı renk değerlerine bakmak da gözü yorar.
Bu yüzden ekranda gece modu kullanımı, ortam ışığı ayarlama, bazen sağa sola uzaklara bakma gibi alışkanlıklar edinerek bu sorunu çözebilirsiniz.
10 yıldır günde +16 saat ekran karşısında olan birinin naçizane tavsiyeleri
Bir de, ekranınızın arkasına led takarsanız gözünüze daha geniş alandan ışık gireceği için gözünüzü bir miktar rahatlatabilir. Karanlıkta PC kullanmayın. Ortamın ışığı ekranı baskılamasın ayrıca. Tam ortayı bulursanız gözünüz normal etkinlik yapıyormuş gibi davranır ve yorulmaz.
