Sıklıkla kiracı davalarına denk gelen biri olarak şunu söyleyebilirim ki 2 seneden sonra kira kontratı otomatik olarak yenileniyor. Yani iki taraflı olarak her sene imza atmanız gerekmez. bu durumda uyanıklık yapıp kira artışı yapamayacağı için sizi çıkarıp yeni kiracıya evi vermek istiyor. size Önerim zorbalıksa zorbalık Evet. çıkış yapmayın
kiracı tahliye davaları en az 3 ay sürüyor Eğer muhtarlık kaydınızı da sildirirseniz karar tarafınıza tebliğ edilemez ve ilanen tebligat yoluna başvurulur. bu durumda da süreç 7-8 ayı aşabilir böyle mal sahiplerine ancak ki zorbalıkla çözüm bulunabilir.
Ayrıca mahkemeye dava açılsa bile kısmen kabul kısmen ret çıkmadığı sürece masraflar size yükletilemez. Hem adalet sistemi haksız yere çıkan ve kiraya artış yapan kişiler üzerine yoğunlaşmış vaziyette...
Ev Sahibim Bana Ev Arıyor? :)
56
●4.982
- 06-07-2022, 10:10:35Tamamen anlatış tarzından kaynaklı bu yorumlar sanırım. Şöyle özet geçeyim, bundan bir ay önce emlakçısı aradı beni ve 3,500₺ kira kabul etti dedi, ama şöyle bir durum da var dedi; amcasının oğlu normalde senin oturduğun yere gelecekti ama sen düzenini bozma diye başka daireye gidecek, sen de onun depozitosunu karşıla dedi. Dedim dalga geçiyorsunuz herhalde. Ardından ev sahibini aradım bu ne demek ya diye, benim olaydan haberim yok, karaktersiz, ben onunla bir daha iş yapmam gibi ithamlarda bulundu. Dün de onun numarasını atmış sana ev bulacak vs. Ciddiye almadığım noktalardan sadece birisi bu.
batuhan_polat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-07-2022, 10:15:26Hocam ev sahibi farklı çıkarlar peşinde, kötü niyetli vs. olabilir. Bir şey demiyorum ona.ademkilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İkinizi de tanımıyorum. Kim haklı kim haksız bilemem.
Ben kiracı olduğunuzu en fazla 1 yıl fazla zoraki kalabileceğinizi işin sonunda muhakkak çıkacağınızı belirttim.
Bu yüzden de ortak yolu arama da fayda var. 1 yıl evde fazladan oturdum kiradan kar yaptım diye sevinirken bugün 5 bin olan 1 yıl sonra taşınmaya başladığınızda kiraların 8-9 bin bandında olduğunda işin içinden zararla da çıkabilirsiniz. Taşınması, depositosu vs. hariç.
Ev sahibinin malı her zaman yerinde durur. Siz çıktıktan sonra yerine gelen kiracıya tavandan fiyat verir zararını bir şekilde çıkarır. - 06-07-2022, 10:25:58konunun sahibi bence çok şanslı. böyle bir ev sahibi varsa karşınızda bence bekleyin izleyin olabildiğince şahit ve delil toplayın. adam resmen cebren sizi çıkarmak istiyor bu konjoktürde. hiç çekinmeyin ancak evi satarsa 2 ay ihtar ile çıakbilirsiniz. diğer türlü hiç cevap vermeyin zamnında kirayı ödeyin ihtar göndermesini bekleyin, sözleşme süreniz 6 aydan fazla ise ki 15 temmuzda ztaen sıfırlanıyor en az 6 ay çıkartamaz sizi. 6 ay sonunda 2 ay içinde çıkartma hakkı doğar. ondan sonra da takip edin başka birine evi kiraya verecek mi diye. hiç çekinmeyin hiç vazgeçmeyin hakkınızı en sonuna kadar arayın.
- 06-07-2022, 10:28:36Normalde %25 üzeri artık yasak. Üfe tüfe veya orana göre hesaplayan şöyle bir site var: https://www.hesaplatr.com/page/kira-...ani-hesaplama/ademkilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-07-2022, 10:28:512 ay süre tanımadı. Benim kontratım temmuzda bitiyor zaten, ortada süre tanıyacak bir durum olmadı. Madem böyle bir niyeti vardı bana daha önce söyleyebilir ve ev fiyatları bu kadar yükselmemişken ben de çoktan çıkmış olurdum. Ortalık karıştı eyvallah da bir ona ortalık karışmadı bana da karıştı. Sanırım mal sahibisiniz. Biz de şu an da bir tane de olsa mal sahibiyiz. Evli çocuklu aile oturuyor ve 1100₺ kira ödüyor. Şu güne kadar arayıp da kendisine böyle ithamlarda bulunmadık. Ben şimdi aynı şeyleri bu adama yaşatayım mı? Doğru olan buysa hiç düşünmeden ben de kendisini çıkmak için zorlayayım.tacsizkiral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-07-2022, 10:31:11Sadece bizim binada 3 dairesi ve kiracısı var. Üçümüz de çıkarmak için uğraşıyor. Ben bu zamana kadar zıt gitmedim, çıkamayacağım demedim diğer kiracılar gibi. Şimdi benim üzerime oynuyor ve ben aptalım sanırım diyorum.
yassara61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

bir amca oğlu