Tamamen anlayış tarzından kaynaklı bu yorumlar sanırım. Şöyle özet geçeyim, bundan bir ay önce emlakçısı aradı beni ve 3,500₺ kira kabul etti dedi, ama şöyle bir durum da var dedi; amcasının oğlu normalde senin oturduğun yere gelecekti ama sen düzenini bozma diye başka daireye gidecek, sen de onun depozitosunu karşıla dedi. Dedim dalga geçiyorsunuz herhalde. Ardından ev sahibini aradım bu ne demek ya diye, benim olaydan haberim yok, karaktersiz, ben onunla bir daha iş yapmam gibi ithamlarda bulundu. Dün de onun numarasını atmış sana ev bulacak vs. Ciddiye almadığım noktalardan sadece birisi bu.
Hocam ev sahibi farklı çıkarlar peşinde, kötü niyetli vs. olabilir. Bir şey demiyorum ona.
İkinizi de tanımıyorum. Kim haklı kim haksız bilemem.
Ben kiracı olduğunuzu en fazla 1 yıl fazla zoraki kalabileceğinizi işin sonunda muhakkak çıkacağınızı belirttim.
Bu yüzden de ortak yolu arama da fayda var. 1 yıl evde fazladan oturdum kiradan kar yaptım diye sevinirken bugün 5 bin olan 1 yıl sonra taşınmaya başladığınızda kiraların 8-9 bin bandında olduğunda işin içinden zararla da çıkabilirsiniz. Taşınması, depositosu vs. hariç.
Ev sahibinin malı her zaman yerinde durur. Siz çıktıktan sonra yerine gelen kiracıya tavandan fiyat verir zararını bir şekilde çıkarır.