• 02-06-2022, 15:19:47
    #19
    İstediği kiradan daha düşük ev bulabiliyorsan çıkarsın yoksa orta yol bulmaya çalış 1800 gibi bir kira sizin için çok iyi... Ekonomi o kadar kötü ki ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getiriyor, oda haklı sizde ama yapacak bir şey yok...
  • 02-06-2022, 15:20:15
    #20
    Subebul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende Kırada oturuyorum benide bi hafta önce aradı sahibinden adam aynı eve 5000 bin TL kıraya çıkarmış benim ev sahibimde beni aradı evden çık babam gelcek oturcak içini dışını yaptırcam yada 1200 tl kıra veriyorum 5000 bin kıra olcak dedi bende avukatımla uğraş dedim daha bir yıl oldu kontratı yapalı onun için bu ev sahiplerinin tamamı için demiyorum aç gözlüsünüz başınıza ne gelecği belli olmayan bi dunyada yaşıyoruz neyse.
    Babam oturacak diyerek seni çıkartırsa evi başkasına kiraya veremez diye biliyorum
  • 02-06-2022, 15:20:53
    #21
    Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kaçak köçekler gitse ve kiralar düşse bile oturmaya devam eden kişilerin kirasını ev sahibi arayıp müjde kirayı düşürüyorum demez heralde.

    hocam en azından boş ev çoğalınca mecbur 2000 ev örneğin 750 düşer otomatikmen en fazla sözleşme zamanına kadar herkes durur sen 2000 kiradan çıktın mı örneğin 750 eve gideceksin senden boşalan evi mecbur ev sahibi başkasına düşük verecek

    nasıl sen çıkınca şuan daha yüksege kira veriyorsa veya sen yüksekten ev buluyorsan bunun tersi olacak
  • 02-06-2022, 15:21:04
    #22
    Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Benimde kaldığım evin satış fiyatları 700-900 arası şuan. Şöyle bir durum var yalnız bu evlere 3 sene önce 150bine sahip oldular.
    Gene aynı yere geliyor konu hocam. hiperenflasyonun yaşandığı bir ülkede yatırım amaçlı gayrimengul, altın veya araç alanların pek suçu olduğunu düşünmüyorum. Para politikası sorgulanmalı, damat sorgulanmalı, şu an gözlerimin içine bakın ne görüyorsunuz diyen sorgulanmalı vs vs.
  • 02-06-2022, 15:21:42
    #23
    nevsehirden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kardeşim dün İto'nun belirlediği rakama göre son 12 aylık enflasyon %87 çıktı. 1100X1.87=2057 lira yapıyor. Ev sahibin normalini istiyor, burada sabaha bırakman gereken ekonomiyi yönetenler. Ev sahibinin bir suçu yok. O adam geçen sene 1100 liraya 100 tane x malı alıyorsa, bu sene 2057 liraya 100 tane x malı alıyor. (ki bu rakamlar düşük gösterilmiş yalan rakamlar)
    Bildiğim kadarıyla enflasyon oranına bakılmaz kirada tüfe oranına bakılıyor siz bu şekilde mi hesaplıyordunuz şimdiye kadar ?
  • 02-06-2022, 15:22:36
    #24
    hocam öyle bi durumdayız ki 2000 TL ucuz desem yeridir büyük şehirdeysen şayet küçük şehirlerde durumları bilmiyorum ama diğerlerindende pek farkı olacağını düşünmüyorum hayat çok pahalı.
  • 02-06-2022, 15:22:42
    #25
    Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Benimde kaldığım evin satış fiyatları 700-900 arası şuan. Şöyle bir durum var yalnız bu evlere 3 sene önce 150bine sahip oldular.
    Sen eski fiyatlara bakma hocam bende 450 bine 2 sene önce ev almıştım şimdi 2.2 milyondan satılıyor, bana kalırsa orta yolu bulmaya bakın 1800e falan fit kalın yoksa bu devirde taşınma vs derken sizin zaten 1 yıllık kira masrafınıza mal olacaktır en güzeli düzen bozmayın, çünkü diğer eve geçince oda seneye bu şekilde diyip gene mi taşınacaksınız sonuçta eşyaların da bir taşınma sınırı var. Forumda herkes kendi açısından düşünüyor ama en güzeli şu devirde en mantıklı olanı düşünmek gerçekten herkes için üzülüyorum dün marketten çocuğa haribo aldım 13.50 tl ye daha bunu ben kasım ayında 4.50 ye alıyordum bu bile bana koydu bu rakamlar herkes için zor ama elden de pek bir şey gelmez avukata verseniz o bile en azından 5 bin liraya dosya açarım diyecek size, tabi kendi fikriniz kendinize kalmış.
  • 02-06-2022, 15:22:45
    #26
    Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şuan kabul etmediğimi evden çıkacağımı ama ev bulana kadar zamsız fiyattan kira göndermeye devam edeceğimi, istediğim evi bulmamında belki 1 yıl belki 10 ay sürebileceğini söyliycem.

    1500 - 2000 arası aynı sitedeki diğer evler.

    Evet mesajımı düzelttim teşekkürler. 0 ₺ zam ile devam etmeyi düşünüyorum şuan yada en kötü dediğiniz gibi tüfe oranını hesaplayıp çıkan sonucu yatırmaya devam edebilirim. En azından bu şekilde yasal bir yaptırımı olmaz.
    İyi de adam zaten fahiş fiyat istememiş ki.
    Diğerlerinin aldığı kirayı istemiş sadece.
  • 02-06-2022, 15:25:10
    #27
    MobilApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Benimde 2 evim kirada. Sonuna kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum, burada sorgulanması gereken şey ev sahipleri değil. Ekonomi, emlak balonu vs. ama her ne hikmetse bazı arkadaşlar ''yaaa ev sahibim aradı, yaa ev sahibim tebligat çekti, kiram şu kadar olacakmış vs vs'' yahu bunu bu kadar sorgulamak yerine ekonomiyi, düzeni, emlak mafyasını vb şeyleri sorgulamak gerekli..
    Ziraat bankası şimdi kredi çıkardı 0 ev alacaklara müjde diye, amaç burada müteahhitlerin elinde kalan saçma salak evleri satmak, belki de adam 30 yıllık ev alacak 200-300 bin liraya ona neden uygundan kredi vermiyorsun çünkü o devlet yanlısı değil, işte sorun burada başlıyor.