Mezar yeri neden satılıyor?
19
●1.580
- 29-05-2022, 12:37:18Birisi vefat ettiğinde mezarı, kefeni para ile satılıyor. İmam parayla iş yapıyor. Kuran bile parayla satılıyor. Diyanet parayla çalışıyor ama gözle görülür bir şey de yok. Yani ibadette her türlü kazancı sağlamaya çalışıyor. Camiler milletin vergisiyle, yardımıyla yapılıyorsa, diyanet ne iş yapıyor? Öğrenmek istediğim asıl durumlar mezarlar ve kefenler neden parayla satılıyor?
- 29-05-2022, 12:41:48Cenaze işlemleri belediyeler tarafından ücretsiz yapılıyor. Yıkama ve kefenleme işlemlerini de gasilhane ler ücretsiz yapıyor. Ücretli mezaryeri ise özel yer sevmek istersen ortaya çıkıyor. Yoksa onunda ücreti yok.
- 29-05-2022, 12:43:17Öncelikle şunu bilmelisiniz mezar yeri satışı yapılmıyor. Eğer yanını ayırtmak isterseniz belediyeler para alıyor. Benim babam rahmetli oldu bir kuruş para ödemedik. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama hocaya para vermek zorunda değilsiniz her yerde adet gibi olmuş para veriliyor ben şahsen vermiyorum. Zaten yıkama vs işleri de biliyorum.
Hatta ilave edeyim Kocaelide biri öldü ben Van da gömülmek istiyorum dedi onu bile ücretsiz vana gönderiyorlar. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan yadırgamanız dileklerimle - 29-05-2022, 12:43:31Mezar yerleri için çok cüzzi bir bedel alıyorlar. Tüm belediyeler için. İmam ücretsiz geliyor. Belediyeler imam tayin ediyor (isteyene) Mezarını kazıyor, yıkıyor, mezara kadar getiriyor, hatta cenaze farklı şehirde ise otobüs bile verdiği oluyor. Yani Türkiye'de ki en iyi hizmet nedir diye sorsanız bence Mezarlık işleri derim. Özellikle İstanbul için..
- 29-05-2022, 12:44:56Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Söylediklerinizin hepsi yanlış.
Diyanet para ile iş yapmıyor. Mezar yeri de belediyenin gösterdiği yer dışında kendiniz seçerseniz ücret ödersiniz. Cenaze araç vs işlemler ücretsiz. Gasilhane ücretsiz. Kuranı Kerim ücretli ne demek anlamadım. Al Kuranı Kerim aylarca oku. Bilmiyorsan elinde telefon aç sesli hem okusun hem sen dinle. Ayrıca defin sırasında imam asgari miktarda okur ve naaşı defneder.
Bu yazdıklarınız tamamen uydurma @Report; - 29-05-2022, 12:45:11devletin vereceği yere gömerseniz ücretsiz oluyor mezar yeri. hocalara para verseniz bile almıyorlar daha yakın zamanda annanem vefat etti 1 lira bile harcamadık. hükümet yanlısı değilim ancak yalan yanlış bilgilerle de konu açmayın lütfen. üstüne belediyen rica ettik ve büyükçe bi kazan etli pilav ve 3-4 koli ayran gönderildi ücretsiz bir şekilde. ek olarak yine belediyeden araç istedik ve servis geldi akrabalarımızı evden alıp cenazeye götürdü, ordan geri eve getirdi. yani kısacası bu işlemlerin hepsi BEDAVA.