• 28-05-2022, 11:01:24
    #19
    Üyeliği durduruldu
    Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sizin çalışmanıza gerek yok batırırsınız.
    Çünkü hayat boyu yetecek paranız varsa iş kurup uğraş olarak görebilirdiniz. Ama bu bile aklınıza gelmediyse zaten işe bulaşmayın. Yiyin için sorun yok
    İş kurmakla uğraşmam asla. Benim ticari zekam yok. Olabileceğim en iyi şey eczacı idi, onu da çok geç fark ettim. Birkaç milyon para var, yer yer geçinirim.
  • 28-05-2022, 11:03:00
    #20
    Üyeliği durduruldu
    yunusdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    seveceğin bir meslek bölüm ne bileyim bir şey bul kendini o alanda geliştir hatta ilgili bölümü oku çevren genişler o alanda
    Eczacılık okusam belki bölüm birincisi bile olurum. Aslında tekrar sınava girmeli.
  • 28-05-2022, 11:05:46
    #21
    HiFiDost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İş kurmakla uğraşmam asla. Benim ticari zekam yok. Olabileceğim en iyi şey eczacı idi, onu da çok geç fark ettim. Birkaç milyon para var, yer yer geçinirim.
    o zaman 2-3 daira alırsınız. onun kirasını yiyin. yoksa bir süre sonra yiyecek paranız kalmaz devamı akmıyorsa. bugünün birkaç milyonu yarının birkaç yüz lirası olacak burada.
  • 28-05-2022, 11:15:00
    #22
    Hocam yapmanız gereken kendinize yapmaktan zevk aldığınız uğraşlar bulmak. Güzel sanatlar, tamir, müzik, spor aktiviteleri vs. Daha sonra bu uğraşınızı ilerleyen süreçlerde de ticarete dökmek.
  • 28-05-2022, 12:08:40
    #23
    Platin üye
    prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sizin çalışmanıza gerek yok batırırsınız.
    çünkü hayat boyu yetecek paranız varsa iş kurup uğraş olarak görebilirdiniz. Ama bu bile aklınıza gelmediyse zaten işe bulaşmayın. Yiyin için sorun yok
    ++++1
  • 28-05-2022, 13:11:38
    #24
    Üyeliği durduruldu
    Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    o zaman 2-3 daira alırsınız. onun kirasını yiyin. yoksa bir süre sonra yiyecek paranız kalmaz devamı akmıyorsa. bugünün birkaç milyonu yarının birkaç yüz lirası olacak burada.
    Hocam hepsi bankada değil. Dairelerim ve arsalarım mevcut. Değerleniyor elbette.
  • 28-05-2022, 13:14:19
    #25
    Üyeliği durduruldu
    VatanWebTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam yapmanız gereken kendinize yapmaktan zevk aldığınız uğraşlar bulmak. Güzel sanatlar, tamir, müzik, spor aktiviteleri vs. Daha sonra bu uğraşınızı ilerleyen süreçlerde de ticarete dökmek.
    Uğraştığım pek çok konu var ama hepsi hobi mahiyetinde. Audio, bilek güreşi, powerlifting, felsefe, fen bilimleri, matematik vs. Lakin hiçbiri profesyonel seviyede değil. Bakalım.
  • 28-05-2022, 13:23:26
    #26
    Üyeliği durduruldu
    Yani çok açık konuşmak istemiyorum ancak söylemeden edemeyeceğim. Asgari ücrete "sadece içecek param ediyor" deyip, "hiç çalışmadan hayatımın sonuna kadar yetecek param var" cümlesini de sonuna eklemişsiniz.

    Bu para, bu bolluk ve zenginlik size sadece maddi anlamda mı fayda sağladı? Bu zenginlik ile kişisel olarak kendinize bir şeyler katmış olmalıydınız ki iş arayan değil aranılan tarafa geçmeliydiniz. Ya da tahsilinizi 11 yıla kadar uzatmamalıydınız.

    Ne bileyim, hayatınızın sonuna kadar sizin barınma ve temel ihtiyaçlarınızı giderecek para ile vasıfsız iş ilanlarını incelemek yerine; bu parayı kullanarak kendinize değer katmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

    Biz insanız. Ev, avm, cafe/restoran benzeri üçgenlerde kısır bir hayat yaşamak ya da sadece karnım doysun, barınayım yeter demek çok doğru değil bence ya.

    Hiçbir zaman hayatımın sonuna kadar bana yetsin düşüncesi ile para kazanmak istemedim ama eğer bir gün o miktarda param olursa A101de kasiyerlik ya da bir firmada mühendislik aramayacağıma çok eminim. Olabildiğince bilmediğim alanlarda uzmanlık, profesyonellik kasarım.
  • 28-05-2022, 15:15:50
    #27
    Bence herşey olaylara bakış açımıza bağlı hocam, öncelikle çok şanslı olduğunu bil. Çünkü dışarıya baktığımız vakit insanlar ev almak için birşeyler sahibi olmak için hatta eksik te olsa da gıda ihtiyacını karşılayabilmek için harap oluyorlar. bu insanların hepsine sorsak durumunuz böyle olsaydı ne yapardınız diye herkes keyfime bakardım der atlar, çünkü niye çalışıyorlar para ev sahibi olabilmek için o yüzden bu konu da hayatı bitirmişsin arkana bakma hayatını yaşa senin yerinde başkaları olsa neler yapar,

    Duruma duygusal yorumum; hayatını kazanmışsın kazanmak için çabalamana kendini yormana hiç gerek yok, ama başka birşey için çabalamana gerek olabilir, örneğin bende sağlık ile ilgili alan istiyorum ve çok çabalıyorum, planlar yapıyorum bu kadar param da olsaydı, sade bir insan olarak kalmak istemediğim için kazanmak için yine çabalardım, bilgime bilgi katardım statü edinirdim, ama bu kadar zorlanmazdım imkanlarım çok daha fazla olurdu, kendi evimde ders çalışırdım mesela çok istediğim bir rahatlık türü bir çok imkan ile bilgi alanında yatırım yapardım, çünkü param olsa da olmasa da sade bir insan olarak kalmayı kabul edemem, senin de içinin rahat etmediği durum buysa, imkanların ile planlar yaparak kendini geliştir statü edin ama bunu para için değil hayata bakış açın için yap zaten bilgi seviyeni ilerlettikten sonra bazı şeyleri çok daha iyi yorumlayacaksın