• 24-05-2022, 09:56:04
    #37
    Tüm şifrelerini deftere yazacağım şu sıralar aşırı bir şifre birikimi oldu
  • 24-05-2022, 09:58:28
    #38
    Kaspersky Password Manager
  • 24-05-2022, 10:24:53
    #39
    Bazı hemen hemen sabit şifreler aklımda. Farklı şifrelerde google chromeda kayıtlı. Extreme bir şey olursa da whatsapp da #not adında sadece benim olduğum bir grup var oraya atıyorum genelde.
  • 24-05-2022, 10:50:19
    #40
    Valla tüm müşteri bilgileri, kredi kartlarım ve şifreler hepsi aklımda duruyor hiç bi yerde hiç bi şifrem yok hepside farklı bazen sıkılmıyorda değilim..
  • 24-05-2022, 10:55:10
    #41
    Üyeliği durduruldu
    saklanan yer: chrome şifreler
    saklanan yer: beyin
    şifre yapısı:

    6 karakterli 3 farklı şifre bankalar için (hangi bankanın şifresi ne önemli değil, o bilgi bende de yok, tek bilinen bu 3 şifreden biri olduğu).
    Diğer tüm yerler de 12 karakter, zor karışık 3 farklı şifre. (Hangi site hangi şifre bilgisi yok yine, bu 3 şifreden biri ama).

    Genelde 3 hak veriyor her şey minimum ben de hangi yerde ne şifrem var diye tutmuyorum aklımda. Bildiğim 3 tane şifre var, onlardan biridir ama hangisidir yok .D

    Yani toplamda zihnimde 6 tane şifre saklıyorum. Saklaması basit. Rarlanmış gibi
  • 24-05-2022, 11:03:12
    #42
    Bitwarden kullanıyorum gayet memnunum.
  • 24-05-2022, 11:31:17
    #43
    Bir kaç arkadaş dışında kimse bir algoritma oluşturmayı düşünmemiş.
    kendinize bir ana parıola oluşturursunuz.
    sonra giriş yapacağınız sitenin özelliklerine göre tek paroladan çözülemeyecek karmaşık bir parola yaratırsınız.

    örnek vereyim netleşsin,
    ana parolanız tilki1453 olsun.
    buna giriş yapacağınız site ya kullanıcı adına göre işlem yaparsınız.
    mesela kullanıcı adı karakter sayısı toplamı tek rakamsa tilki ile 1453 arasına = işareti koyarsınız çift ise + koyarsınız.
    kullanıcı adı ya da site sesli harfle başlıyorsa şifrenin başına sessiz harfle başlıyorsa sonuna ek şifre üretirsiniz.
    bir de ilk harften önceki 3. Harf ve sonraki 5. Harfi alır karakter sayısının faktoriyeline eklersiniz.
    r10 için, şifre tilki=1453ou6 olur
    algoritmayı ne kadar karmaşık yaparsanız ve şifre dışındaki şeylere ne kadar bağlarsanız o kadar çözülemez hale gelir.
    ama basit bir algıritma bile şifrenizin sızdırılması halinde başka bir sitede işe yaramaz hale getirir
  • 24-05-2022, 13:40:52
    #44
    Discord kullanan arkadaşlar için yazayım dedim.

    Şifreleriniz 2FA aktif olan hesabınızda özel bir sunucuda bile olsa risk altında.

    1) Hesabınız saçma bir şekilde geri açılmamak üzere devre dışı bırakılabilir.
    2) Hesaplarınıza 2FA olmadan çok rahat başka bilgisayarlardan erişilebilir ( burada bunun yolunu anlatmayacağım ama hala mümkün )
  • 24-05-2022, 14:42:38
    #45
    Çoğunu aklımda ve diğer arkadaşların yaptığı gibi sitelere özgün ana şifrenin yanına eklemeler yaparak kullanıyorum. Diğerleri de lastpass da.