Bu saatten sonra ev falan alınmaz!
69
●5.722
- 10-05-2022, 18:16:03Bence yoksulluğun sınırı Papua yeni Gine yöneticileri! Çünkü ülkedeki epeyce bir nüfus ülkede iktidar/devlet yönetiminin sorumlu olmadığını düşünüyor. O zaman bu ülkeyi kim yönetiyor arkadaşlar
- 10-05-2022, 18:44:08Üyeliği durdurulduO kadar kötü durumda manipüle edilmiş zihinler var ki, insan okudukça hem sinirleniyor hem acıyor. Bazıları ev fiyatlarındaki fahiş artışı makul gösterip desteklediğini söylüyor, yok böyle iyi diyor. O insanlar İnşallah sokaklarda yatacak hale gelirler.
- 10-05-2022, 19:44:12TL kazanıp $ harcamaya çalışıyoruz esas mesele budur
eskiden duyardım filanca kişi dükkanı $150K ya almış, filanca evini $50K ya satmış.. o zamanlar Alman markıda vardı.
yüksek enflasyon ortamında yerel para arzını artıracak şekilde kredi vermeye kalkarsan o zaman hem varlık fiyatları (konutlar) hem de dövize talep oluşur.
TL faiz düşünce ucuz krediyle senin evine talip oldum diyelim, başkaları da talep edecek.. bu beklentiyle evini satacak kişi (arz) fiyatın daha yüksekte oluşması için fiyatı yukarı günceller.
500K veren var mı? var
550K? var
600K? var
.....? yok
üst sınır bulundu.
Satış gerçekleşince kredi kaynaklı yaratılan TL ev sahibinin eline geçer.. Ev sahibi ne yapabilir?
1) düz TL mevduat (üstün hizmet madalyası hak eder)
2) KKM
3) Döviz tevdiat
4) Başka bir gayrimenkul alır ve parayı diğer satıcıya verir
5) Diğer - 10-05-2022, 21:36:07Önceden ev alma umudu vardı artık onuda milletin elinden aldılar ben ileride amerikalılar gibi türkiyedede karavan hayatı başlıycağını düşünüyorum adam ev alamıyor napsın alternatif bişeyler arayacak
- 10-05-2022, 23:36:34Ev sahibi olmayı düşünen ve imkanı olan varsa fiyatları hiç düşünmeden alsın yatırım için düşünen için ekonomistleri takip edebilir. 10 sene önce 30 bin lira araba 50 bin olunca bu paraya alınmaz diyordum bu işler biraz paran varsa imkanın varsa ve ihtiyacın varsa zaman geçmeden al olayına döndü.