• 23-03-2022, 13:19:02
    #19
    Loces adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun hocam, yangının hangi bölgeden/ parçadan çıktığı veya yangının çıkış sebebi belirlendi mi?
    Araç çekişten düştüğü için ustaya götürdük. Kontrol etti turboda sıkıntı var değişecek dedi. Turboyu değiştirdi ama asıl sorun partikül filtredeymiş önceki turboyu bozan da oymuş. Yanlış teşhis yapmış anlayacağınız. Yeni taktığı turbo sıfır olduğu için onu bozmaya gücü yetmemiş. Sıkışıp kendi içindeki keçeyi yakmış bu yüzden çıkmış yangın. Şimdi tekrar inceliyorlar. İlk tespitleri bu yönde.
    Timati34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun hocam. Zor bir durum ve ucuz kurtarmışsınız.
    Çok teşekkür ederim hocam
    Gracious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam çok geçmiş olsun öncelikle. Ancak benim size tavsiyem sanayilerden uzak durun. Gerekirse 2 bin tl fazla verin ama mutlaka yetkili serviste yaptırın tüm işlemlerinizi. En azından büyük firma ve sanayiler gibi nerden ne koparsam derdine düşmüyorlar.

    Tekrardan çok geçmiş olsun, babanıza selamlarımızı iletin.
    Çok sağolun haklısınız hocam bizim için kötü bir tecrübe oldu. Aleyküm selam hocam.
    lazzi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok geçmiş olsun hocam, merakımdan soruyorum aracın marka model nedir
    Sağolun hocam. Volvo S40 1.6D 2008
    waynee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok geçmiş olsun, en büyük fobim bu benimde. Geçen hafta bende aldım bir yangın tüpü, gerçekten geciktirilecek bir durum değil bence. Bulunmasının hiçbir zararı yok arabanızda. Lütfen herkes bir ders çıkarsın, 2022 model arabaya binseniz bile o kızgın yağın veya ufak bir benzinin sızmasından dolayı oluşabilecek bir durum bu.
    Sağolun hocam. Haklısınız bize büyük bir ders oldu. Diğer arkadaşlara da ders olması için paylaşma gereği hissettim.
  • 23-03-2022, 15:21:50
    #20
    mehmetoksum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Araç çekişten düştüğü için ustaya götürdük. Kontrol etti turboda sıkıntı var değişecek dedi. Turboyu değiştirdi ama asıl sorun partikül filtredeymiş önceki turboyu bozan da oymuş. Yanlış teşhis yapmış anlayacağınız. Yeni taktığı turbo sıfır olduğu için onu bozmaya gücü yetmemiş. Sıkışıp kendi içindeki keçeyi yakmış bu yüzden çıkmış yangın. Şimdi tekrar inceliyorlar. İlk tespitleri bu yönde.

    Çok teşekkür ederim hocam

    Çok sağolun haklısınız hocam bizim için kötü bir tecrübe oldu. Aleyküm selam hocam.

    Sağolun hocam. Volvo S40 1.6D 2008

    Sağolun hocam. Haklısınız bize büyük bir ders oldu. Diğer arkadaşlara da ders olması için paylaşma gereği hissettim.
    Kaş yapayım derken göz çıkartmış usta anlaşılan, Allah korumuş sizi de. Sıkıntının partikül filtresinde mi turboda mı olduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı diye biliyorum. İyice ardını arkasını araştırmak gerekir. Geçmiş olsun tekrardan
  • 23-03-2022, 15:26:27
    #21
    Çok geçmiş olsun.
  • 23-03-2022, 15:37:08
    #22
    Bir arabamız 6 dk da tamamen kül oldu. Yangın tüpünü ihmal etmeyin.
  • 23-03-2022, 15:39:31
    #23
    Webkurum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok geçmiş olsun.
    Sağolun hocam.
    helperman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir arabamız 6 dk da tamamen kül oldu. Yangın tüpünü ihmal etmeyin.
    Size de çok geçmiş olsun hocam. Biz yine az hasarla atlattık. Yangın tüpü önemli çok önemli bunu anlamış olduk.
  • 24-03-2022, 10:34:22
    #24
    mehmetoksum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kayseri'de arabayı servise verdik 3-4 gün uğraştılar sonra bizi aradılar gelin arabanızı yaptık diye. Biz de bulunduğumuz ilçeden Kayseri'ye gittik arabayı almaya. Servis 10 bin tl gibi bir masraf çıkarttı. Turbo değişimi (sıfır orijinal turbo takıldı), yağ değişimi triger kayışı falan değişti. Neyse ücreti ödedik akşam saatlerinde yola çıktık sanayiden. Kayseri-Sivas çevre yoluna çıktık bi 10km falan gittik gitmedik araç yavaş yavaş çekişten düşmeye başladı. Ustayı aradık turbo yeni olduğundan kenara çekin bi kontağı açıp kapayın düzelir dedi. Kenara çektik babam kontağı kapadı. Kapar kapamaz içeriyi müthiş bir yağ ve yanık kokusu aldı. Sonra baktık kaputtan dumanlar çıkıyor. Kaputu açtık 30 saniye sürmedi motorun altından alev almaya başladı. Ne yapacağımızı bilemedik ihmalimiz yüzünden araçta yangın tüpü de yoktu. O an şoktan ne yapacağımızı nasıl edeceğimizi bilemedik. Yola araçları durdurmaya çıktım. Araçtaki alevleri görmelerine rağmen sürücülerin çoğu durmadı kornaya basarak geçtiler. Babam montunu falan bastı bir nebze hava alıp iyice yükselmesini engellemesi için ama çok fayda etmedi montu da yandı. Bir süt kamyonu durdu. Allah o abiden razı olsun yangın söndürücüsüyle müdahale etti. Sonra başka bir araba daha durdu o da hemen yardıma koştu tamamen söndürdük yangını. Allahtan araba dizeldi. Benzinli falan olsa nasıl söndürürdük bilmiyorum. Şükür can kaybımız yok biz araçtan çıkmadan da yanabilirdi. Kilitli de kalabilirdik. Verilmiş sadakamız varmış. İtfaiyeyi aramaya çalıştım o anki şok halinden numarasını yazamadım o kadar titriyordum. Daha sonra itfaiye geldi tutanak falan tuttu. Ustayı aradık halledeceğini söyledi sigortadan çekici geldi arabayı tekrar servise bıraktık. Usta kendisiyle alakalı olmadığını falan iddia etti ama yapacağını söyledi. (Kendi taktığı parça yangına sebebiyet veriyor.) Neyse ki çok bir mal kaybımız da yok. Biliyorum birçoğunuzun arabasında da yangın tüpü yok. Bizim gibi hataya düşmeyin kısa sürede temin edin. Çünkü insanın emeği gözleri önünde yanarken elinden hiçbir şey gelmemesi çok kötü bir duygu. Biz acı bir şekilde tecrübe etmiş olduk. Hâlâ olayın etkisindeyim. Bu olay bana iki şey kattı. Birincisi yolda yardıma ihtiyacı olan insan görürsem en azından yapılacak bir şey olup olmadığını soracağım bundan sonra yanından geçip gitmeyeceğim. İkincisi ne olursa olsun bir işte her türlü tedbiri almaya özen göstereceğim. 50 liralık bir tüpü sonra alırım diye erteleyip almadığımız için yüzbinlerce liralık emeğimiz boşa gidecekti. Bu yaşadıklarımı en azından o anki yaşadıklarımı paylaşmak ve sizin de tedbir almanız için anlattım. Allah kimseye böyle anlar yaşatmasın.
    Geçmiş olsun, araç nedir ve hangi ustaya servise goturmustunuz aracı Kayseri de?
  • 24-03-2022, 10:43:07
    #25
    Geçmiş olsun hocam
  • 24-03-2022, 10:50:28
    #26
    Çok geçmiş olsun hocam, araçtaki tüpümü yolda benzer bir durum için kullanmıştım bende 2 yıl oldu yenisini alıpta koymadım böyle küçük şeylere çok dikkat etmek gerekiyor aslında nerde işime yarayacak daha diyorum ama insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor tekrar geçmiş olsun hocam.
  • 24-03-2022, 11:26:34
    #27
    Geçmiş olsun hocam