• 13-03-2022, 16:00:02
    #10
    Boyun bölgesinde LAP saptanmaması olumlu bir şey. Nodül olarak yüksek riskli görülmüş USG'de. Yalnız tiroid kanserlerinin çok büyük kısmı iyi huylu olan bir tür olarak Türkiye'de görülüyor ve tedavi başarısı %100'e yakın. Biyopsiyi hemen yaptırmanızı ve sonucuna göre tedavinin erken zamanda planlanmasını öneririm. Çok geçmiş olsun.
  • 13-03-2022, 16:32:17
    #11
    WebToPay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendimden bahsedeyim.
    Zehirli guatr teshisi konuldu.Biopsi vs islemleri yapilci cok sukur temiz cikti.Hastalik boyunca asiri zayiflik ve terleme,asiri yememe ragmen kilo alamiyordum.Ameliyat oldum noduller alindi.Ameliyatim iyi gecmisti ve 1 gun sonra taburcu oldum.Isin en kotu yani troid bezlerim alindigi icin suan metabolizmam yavas calisiyor ve ameliyat sonrasi yaklasik 2 yil icinde 30-35 kilo aldim.Eskisi kadar yiyememe ragmen.
    Bu rahatsizligin caresi mecbur ameliyat gecmis olsun.
    G.olsun şuan nasil hissediyorsunuz? Hayat kaliteniz artti mi?
  • 13-03-2022, 16:39:29
    #12
    Databir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    G.olsun şuan nasil hissediyorsunuz? Hayat kaliteniz artti mi?
    Soyle soyleyeyim hasta oldugum zamanlar sahada aktif olarak calisyor kosusturuyordum.Bu bana ekstra yorgunluk ve stres katiyordu.Ameliyat olduktan sonra ofis ortaminda calismaya basladim.Bu hareketsizlik ve nodullerin alinmasiyla kilo almaya basladim.65-70 kilolardan 100-105 lere ciktim.Saglik acisindan muhakkak bi etkisi olmustur ama benim hayat kalitemi etkileyecek bir degisiklik hissetmedim.Belkide fazla kilolarimdan dolayi boyle hissetmis olabilirim.