Madem o kadar vicdanlısın bu konuşmayı yaparken o kadar şehit ve ailesini hiçmi düşünmüyorsun vicdan varya hani sende sen önce vicdanlı, adil bir insansın sonra Türk'sün ya. Ya sadece insanları kandırma vicdan yapma amacıyla yaptığınız konuşmalar yok mu sen ve senin gibiler hep böylesiniz anca laf ebeliği.
Vatanı böldürtmeyiz abi bu vatanı dişimizle tırnağımızla kazıyarak aldık dedelerimiz abilerimiz şehit oldu can verdi şuan bişey yok herkes sakin ama bilinsin ki bu ülkenin biri ipini çekmeye kalkarsa taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayacak adamlar var!
Ya Devlet başa ya kuzgun leşe!
Almayı düşündüğüm cevap tiplerinden biri.
Önce kendimi tanıtayım.
Baba tarafından Kayserili Anne tarafından Orduluyum Sünni Müslüman bir aileden geliyorum siyasi ideolojim de Atatürk Milliyetçiliğidir.
Askerliğimi de bedelli yapmadım, Kars Digor'da yaptım.
O yüzden sen senin gibiler diye cümleye başlarken açıkça söyleyeyim sen PKK'lılardan daha bölücü bir adamsın.
PKK en azından kürt türk diye bölmeye kalkarken sen çıkıp sizin gibi Türkler bizim gibi Türkler diye bölmeye kalkıyorsun.
Bundan 10 sene önce paşalar tutuklanıp iddianameleri hazırlanmadan senelerce içeride kaldıklarında bu haksızlıktır vicdansızlıktır dedim.
O zaman da senin gibi birileri çıkıp bana cuntacı, darbeci, militarist dediler.
Bugün de aynısını söylüyorum. Kobani olayları ne zaman olmuş 8 sene önce.
Demirtaş, hakkında açılan ana davadan yani silahlı terör örgütü üyesi olma suçlamasından beraat etmiş.
Yani mahkeme bu adam terörist değildir diye karar vermiş.
Hüküm giydiği dava ve devam eden diğer davalar terör örgütü propogandası, sulçu ve suçluyu övme, cumhurbaşkanına hakaret vs...
Adamın yattığı süre 6 seneye yaklaşacak. Hüküm giydiği davadan 2 sene yatarı çıkardı adam 5,5 senedir içeride.
Ve sen bir insanın hukuk katledilerek siyasi emeller ile tutuklu kalmasını savunuyorsan buna şehit ailelerini falan gerekçe gösterme.
De ki ben ben orman kanunlarına inanırım, ben hukukun üstünlüğüne değil üstünlerin hukukuna inanırım, benim için siyasi ideolojim hukukun üstünlüğünden önemlidir.
O zaman ben de diyeyim tamam benim gibiler senin gibi değil, ve senin gibi olmayacağız.
Burada kimse PKK güzellemesi yapmıyor.
Kimse terör sevici değil kimse ülkenin bölünmesini falan istemiyor.
Hukuk düzgün uygulansın diyenlerin karşısına şehit aileleri ile çıkmak terbiyesizliktir.
PKK'dan nefret eden intikam almak isteyen adam gibi örgütlensin, orduya emniyete girsin gitsin çatışsın kanının son damlasına kadar.
Ama hukuk bir intikam alma şekli olarak kullanılamaz. Hukuk bir zulmetme şekli olarak kullanılamaz.
Son sözüm.
Şehit ailelerinin arkasına sığınıp hukukun bir baskı aracı bir intikamaracı olarak kullanılmasını desekleyip hukukun üstünlüğünü isteyenlere hain damgası vurmaya kalkmayın.
Hukuk adaleti sağlamak için kendi usülü ve disiplini olan bir organizasyondur.
Hukuku guguk yaparsanız bir gün o gugukla sizin haklarınızı çiğner sesinizi çıkaramazsınız.
Tüm bunları Selahattin Demirtaş'tan nefret eden bir adam olarak söylüyorum.
Kessinler cezasını 8 senedir toplanacak ne delili ne şahiti kalmıştır.
İspatlasınlar suçunu ve versinler 140 sene ceza.
Ama mahkemeleri uzatıp, bir davadan beraat edince salmamak için apar topar yeni dava açıp tutuklama vermek de nedir?
Ben Demirtaş'ı değil hukuku savunuyorum.
Adalet Mülkün Temelidir.
Önce Adalet mi Önce Vatan mı?
Adalet olan her yer vatan olabilir.
Ama Adalet olmayan hiç bir yer vatan olamaz.