• 04-03-2022, 23:10:26
    #28
    Üyeliği durduruldu
    smsler görüşme numaraları tari,hleri ve süreleri data olarak tutulur. ses kayıtları ise tutulmaz. en azından bizim bildiğimiz bu kadar. kayıt tutarlar ve tespit edilirse kayyum atamaya kadar yolu var.
    ama tabii ki teknik oalark bu imkanları var. ve bir zamanlar bazı kişilerin kayıtlarını ntutulduğuına dair haberler çıktı. büyük kimselerin görüşmelerini kaydetmeleri önünde teknik bir engel yok.
  • 04-03-2022, 23:15:03
    #29
    Konuşmalar tutulmaz fakat kim ne zaman aramış bu tür datalar saklanır.
    Ses konuşmaları ise gizli bir bilgi algıladığı zaman bilgisayar yada yapay zeka o an devreye girer.
    Emniyet teşkilatı ise telefon dinleyebilir online olarak da dinler... devlet yetkililerinin cihazları hep dinleniyor olabilir.
  • 04-03-2022, 23:21:07
    #30
    Üyeliği durduruldu
    Haberdeki bazı cümleler beni bile şaşırttı. Sonra yazarına baktım. meşhur efsanevi
    SAKALLI BEBEK HABERİnin yazarıymış
    Alıntı
    Program yükleme yoluyla dinleme en yaygını...

    Cep telefonunuza mesajla bir yazılım atıyorlar. Bu dinlemeyi yapabilmeleri için cep telefonunun IB numarasını bilmeleri gerekiyor. Bu numarayı yazılımın üstüne yazarak cep telefonunuza SMS olarak gönderiyorlar. Mesela:

    "Bayramınız kutlu olsun" cümlesi veya bir müzik melodisi şeklinde...

    Yazılımın içinde "Bütün görüşmeleri şu numaraya yönlendir" komutu var. Tüm konuşmaları aynen aktarıyor ve karşı taraf kaydediyor.

    Komutu özellikle müzik programının içine gömüyorlar. Cep telefonlarının tuşlarının çevresinde bir çip seti vardır. Program bunun içine yerleşiyor ve sizin yaptığınız her görüşmeyi aktarıyor.
  • 05-03-2022, 00:04:52
    #31
    RauL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tutuluyor. Ben Birine elden ödeme yaptım inkar etmişti benden aldıgı parayı 2 ci kez alabilmek için işyerime ihsaliye yollamış ben buraya mal yolladım diye. bir gün birbaktım icradan mektup geldi borcunuz var odeemzseniz 15 günde ws ws yaparız demişler. gittim adamın avukatına dedim bunları ödedigime dair telefonda görüşmelerimiz var sizi dava edicem dedim icradan kagıtları hemen aldılar
    Karşı tarafın bilgisi olmadan yapılan ses kaydı delil niteliği taşımaz. Delil sayılmasını bırakın, suçtur. Bunu suratına söylediğiniz bir avukat sizi süründürmüyorsa diploması sahtedir.
  • 05-03-2022, 00:06:54
    #32
    trchalar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Karşı tarafın bilgisi olmadan yapılan ses kaydı delil niteliği taşımaz. Delil sayılmasını bırakın, suçtur. Bunu suratına söylediğiniz bir avukat sizi süründürmüyorsa diploması sahtedir.
    Yanlış analtmışım konuşma kayıtlarını isdeyecegim demiştim.
  • 01-04-2022, 15:56:12
    #33
    yapılan yorumlara ek bazı telefonlarda (lenovo) yapılan görüşmeyi kayıt etme özelliği var ve bu çok sıkıntılı bir durum ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım.