• 02-03-2022, 01:08:43
    #1
    Başlığı ilgi çekici olsun diye bu şekilde yazdım Şükür şu yaşıma dek kanser, tümör gibi bir rahatsızlık geçirmedim. Ancak gençliğimin ilk yıllarından itibaren sağlık konusunda yüzüm gülmedi.
    • 2011 yılında, daha gencecik adamken bel fıtığı ameliyatı geçirdim. Doktorlar teşhis koymakta geç kaldılar, bu yaşta çocukta fıtık olmaz dediler. Şöyle ki; benim belim hiç ağrımıyor, bilakis ağrı direkt bacağıma vuruyordu. Bir dolu film, ıvır zıvır derken kimsenin aklına şu oğlanın bi MR'ını isteyeyim demek gelmedi. Bu akla geldiğinde her şey için çok geçti; fıtık, çoktan fizik tedavilik aşamayı geçmişti.
    • 2012'de ayağımı kırdım, 1 ay atelde kaldı bunun pek üzerinde durmayacağım.
    • 2014 yılında göz korneamla ilgili küçük bir işlem geçirdim. Ameliyat değil, ameliyatın küçüğü olduğu için "işlem" olarak tanımlanıyor. Narkoz yemedim ama yine de zor zamanlardı.
    • 2018 yılında endoskopi yaptırdım. Midemde; reflu, ülser gibi rahatsızlıklar çıktı. Ayrıca farkında olmadan ufak bir de mide kanaması geçirmişim. (Endoskopiye girmeden önce 1-2 ay boyunca geçer umuduyla beklediğim belirti, ne yersem yiyeyim, hangi öğün olursa olsun istifra ediyordum. Sabahları 2.5 litre kola içmişim gibi ağzımdan gaz çıkarma isteği geliyordu ve bu bulantıya sebep oluyordu. İçim dışıma çıkıyordu.)
    • 2019 yılında gaz sancısı sanrısıyla hastaneye gittim, aynı gece apandisitten ameliyata aldılar. 2 gün hastanede yatıp çıktım.
    • Ameliyat sonrası 2 günde çıktım ama ameliyat kapalı yapıldığından enfeksiyon kapmışım, 5 gün sonra (apandisit ameliyatı sonrası) hastaneye yatıp 2 hafta kaldım. Antibiyotikler, ilk antibiyotik fayda etmedi, ikinci haftanın başında ikincisi iyi gelmeye başladı.
    • Aynı yıl ayak parmağımı kırıp yine küçük bir atraksiyona girdim (hatta forumda konusu vardır: https://www.r10.net/sorum-var/216748...m-kirildi.html)
    • Ve bu yıl; uyku problemlerim baş göstermeye başladı. Önceleri uykum sürekli bölünüyordu, gecede 2-3 defa uyanıyordum. Ardından her sabah uykumda ağzımdan su gelmeye başladığını fark ettim. Son 1 ay içerisinde de uyandığımda oturur pozisyonda oluyordum (burnumdan rahat nefes alamadığım için). Uyku apnesinden muzdarip olduğumdan emindim. Geçen pazartesi KBB uzmanına gittim, burnunun içinde eğrilik var ameliyatlık dedi. Benim de telkinimle uyku testine yönlendirdi ve cuma günü polisomnografi (uyku testi) için hastanede geceyi geçirdim. Sonucun çıkmasını bekliyorum.

    Aranızda son 10-11 yılda bu kadar sağlık sorunuyla uğraşan oldu mu arkadaşlar? Bana mı üst üste gelmiş gibi geliyor? Tamam, mesela diş yapım babama çekmiş. 32 yıldır hiç diş doktoruyla işim olmadı, böyle şeyleri düşünüp avutuyorum kendimi. Ama bu kadarı biraz fazla değil mi ya? Burun ameliyatım da kesinleşirse üçüncü kez narkoz yiyeceğim.

    Gece gece yazıya döküp paylaşmak istedim. Okuyan gözlerinize sağlık... Sağlık demişken; Tanrı herkese sağlıklı bir yaşam nasip eder umarım.
  • 02-03-2022, 01:10:05
    #2
    Amin inşallah , sizlerede geçmiş olsun . 3 aydır bende çeşitli sorunlar yaşıyorum , başladığı günden bu yana farklı farklı sorunlar çıkıyor ardı arkası kesilmedi inşallah kısa zamanda iyi olacağım
  • 02-03-2022, 01:11:47
    #3
    Allah sevdiği kullarına ahirette azap etmemek için günahlarına kefaret olsun diye bu dünyada sıkıntı verir. * Hz. Ebubekir.
  • 02-03-2022, 01:13:15
    #4
    çok geçmiş olsun hocam inşallah sağlıklı günler sizlerle olur
  • 02-03-2022, 01:17:12
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Geçmiş olsun efendim, sevdiğim sayılı insanlardansınız. Yakın zamanda iyi olmanız dileğiyle.. hayırlı geceler
  • 02-03-2022, 01:17:18
    #6
    ALLAH ( CELLE CELALUH ) sevdiği kuluna kaza bela verirmiş. Lakin ALLAH ( CELLE CELALUH ) kendisine tanrı denilmesini sevmez
  • 02-03-2022, 01:18:23
    #7
    eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ALLAH ( CELLE CELALUH ) sevdiği kuluna kaza bela verirmiş. Lakin ALLAH ( CELLE CELALUH ) kendisine tanrı denilmesini sevmez
    Kim söylüyor? Ben Arap değilim.
  • 02-03-2022, 01:21:34
    #8
    Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kim söylüyor? Ben Arap değilim.
    arap olman şartmı. akademik bir bilgi okuyabilirsin https://www.risalehaber.com/neden-al...ez-20970yy.htm
  • 02-03-2022, 01:23:06
    #9
    eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    arap olman şartmı. akademik bir bilgi okuyabilirsin https://www.risalehaber.com/neden-al...ez-20970yy.htm
    Adı Risale Haber olan bi sitenin akademik bilgi içerdiğine şüpheyle yaklaşırım dostum

    Bu takıldığınız konuyla ilgili bundan neredeyse 2 yıl önce şu konuyu açmıştım: https://www.r10.net/sorum-var/226911...ipseniyor.html

    Ben yaratıcıdan Tanrı diye bahsediyorum. Bununla ilgili bir sıkıntı varsa yeri bu konu değil. İnancım ve dile getiriş biçimim bu şekilde. İyi geceler dilerim.