Osmanlı Türk beylikleri ile savaştığı dönemdeki zaman dilimini kapsamıyor anlattıklarım , O zaman da Bizans'tan yardım alınarak yapılan ve Bizans ile müttefik olunup girilen savaşlar var . Ama dediğim gibi Osmanlı'nın beylik döneminde ki veya devlet dönemindeki veya Türk devletleriyle giriştiği çok eski tarihleri kapsamıyor ; O zaman dilimi içerisinde değil anlattıklarım .
İLGİLİ ZAMAN DİLİMİNDEKİ VE İLGİLİ DÖNEMDEKİ DURUMU ANALİZ EDELİM DIŞINA ÇIKMAYALIM / BALKAN HARBİNDE BULGARİSTAN VARDIR SIRBİSTAN VARDIR YUNANİSTAN VARDIR GİBİ GİBİ .
Anlattıklarım arasında hiç bir yanlış yok anlattıklarımızın olduğu zaman diliminden ve dönemden çıkıp başka dönemlere ve zaman dilimlerine gidiyorsunuz ve yanlış çıkarımlarda bulunuyorsunuz .
İngiltere , Fransa , Almanya , İtalya bilimum müttefik olduğumuz ve en ufak çıkara dahi çok uzak olduğumuz bu müttefikler yüzünden çok acı bedeller ödedik .
Örneğin Arap toplumu ile de bizim tam olarak uyuşan taraflarımız yok ; bu yüzden bunun acısını da çok acı bedellerle çektik .
Bahsi geçen zaman diliminden ve dönemden çıkmayalım olayları değerlendirirken ; Bahsini ettiğimiz dönemler ve zaman dilimleri ; Hiçbir ortak noktada buluşamadığımız çıkarlarımızdan çok uzak olan müttefiklerin İngiltere / Almanya / Fransa / italya gibi bunlarla müttefik olduğumuz dönemde yaşadığımız acı kayıplar ve bedeller .
Ben anlattıklarınız da yanlış var demedim eksik dedim hocam öncelikle bunu düzelteyim zaman dilimleri farklı demişsiniz 5 mesaj geriye baktığınızda coğrayfanın 500-1500 yıl öncesini konuşuyorduk osmanlı döneminden verdiğim örnek bu yıllar arasındadır hatta bu mesajımda daha yakın tarihlereden bahsettim osmanlının doğuşunu bilmeden geri kalan süreci sağlıklı tartışamayız.
BALKAN HARBİNDE BULGARİSTAN VARDIR SIRBİSTAN VARDIR YUNANİSTAN VARDIR GİBİ GİBİ .
Bunlar zamanında osmanlıya bağlı olan ve osmalıdan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmeye çalışan toplumlardı ve sonradan devletleştiler diyorum burası net olarak anlaşılsın.
TÜRKİYE en ufak çıkar ilişkisi kurduğu tüm ülkelerden darbe yemiş ve bedelinide ödemiştir.Hala da ödüyoruz örnek suriye de çıkan savaş sonrası çıkar ilişkisi kurduğumuz devletlerin pkk yı desteklemesidir.Bu Konudaki tüm görüşlerimiz ortak sözlerinize katılıyorum.
Sonuç: Rusya ve putinin yapmış olduğu şeye harekat operasyon yada savaş ne derseniz deyin bu doğru değildir.