Bir musibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız. Ben musibeti gören olsam da size nasihat vererek başıma geleni izah etmek isterim. 2008 yılından bu yana seoyu hobi ve severek yaparım ama dışarı pek hizmet veren birisi değilim. Düşün yani 2008 abi, kaç yıldır bu işin içindesin, e-ticarete girsen kendi sitene seo yapsan paranın dibine vurursun değil mi? Evet vurursun ama ben buramadım. Neden mi? İnce bir noktadan, gelin o noktaya birlikte dem vuralım.
Ben takıntılı bir insanım hepimiz de öyleyiz aslında, aman sitem hızlı olsun, aman css hataları olmasın diye diye e ticaret sitemize ne doğru düzgün ürün ekledim, ne seo yapabildim ne de sanal pazarlarda aktif olabildim. Yani 2014'ten beri yan sektör olarak yaptığım işte bir türlü atılım yapamadım. Ta ki geçen sezona kadar. Hanım emek veriyor üretiyor ama ben siteye koyamıyorum falan diye zoruma gitti, öncelikle satışını yaptığımız ürünleri güzel çirkin çok detaya girmeden siteye girdim. Sonrasında belli kategorilerde seo yaptım ve 3-4 ay gibi kısa sürede en azından istediğim kadar gelebildim. Sitenin hızına, sağına soluna çok takmadan en acemi kullanıcı bile gelse kolay kullanabileceği şekilde yaptım geçtim siteyi.
Ne mi oldu? O sezon sadece 2 ürün bakın diğer ürünleri saymıyorum, sadece 2 ürün satışı ile 3 ayda 35 bin TL'lik ciro yapıldı. Ürünün görsel aramalarda üst sıraya çıkması da etki etti.
Şimdi ne anlatıyorsun birader diyenler ve benim demek istediğimi tam anlamayanlar vardır muhakkak kestirmeden şöyle söyleyeyim. Gördüğüm kadarıyla insanlar asıl odak noktalarını yani ziyaretçi/müşteri kitlesini unutup, tamamen arama motorlarına çalışıyor. Site hızı önemli evet ama olmasın abi 100/100, 50/100 olsun ama hizmet verdiğin bölgeler de hızlı açsın yeter. Uğraşmayın kıncıkla cincikle. Bugün insanların birçoğu alışveriş yaparken sitedeki sliderleri bile görmüyor. Bana müşterim görsel aramadan görüntü atıyor bunun fiyatı nedir diye. Biz de kalkmışız sliderlere, bannerlere kafa yoruyoruz.
Evet sitelerimiz güzel olsun olmasın demiyorum ama ziyaretçilerin buna değil iki şeye ihtiyacı var. Site içi kolay dolaşıma (aradığını hemen bulacak) ve uygun fiyatlı olmasına.
Umarım anlatmak istediğimiz anlatabilmişimdir. Anlatamadım ise özür dilerim.
Ben Yaptım Siz Yapmayın - 3 Ayda 35 Bin TL Nasıl Kazandım
17
●1.562
- 24-02-2022, 16:09:58"Bugün insanların birçoğu alışveriş yaparken sitedeki sliderleri bile görmüyor."
"Uğraşmayın kıncıkla cincikle. "
Bu 2 cümle müthiş hocam diline sağlık.. - 24-02-2022, 16:12:04Silderdan nefret ederim trend yol tarzı alt alta banner her türlü favori
- 24-02-2022, 16:17:38Çok doğru genelde çok basit arayüzlü UX / IU tasarımına sahip websiteleri tutulmaktadır bunu herkese anlatmaktan yoruldum
- 24-02-2022, 16:23:30O hemen hemen herkeste olan bir sorun. Bana ekran görüntüsü atıyorlar bir milim kaydırsa zaten fiyatı görecek. Bu yüzden müşteriyi arada bırakmamak ve direkt muhatab bulması adına ben ne kadar iletişim imkanı varsa koydum. Whatsapp ile sipariş, bizi arayın vs. Sadece whatsapp ve kapıda ödeme imkanı sonrası benim satışlarım %300 arttı. Şunu demek de istiyorum siz sadece ürün adı ve görsel koyun geçin fiyat açıklama yazmayın yine de satarsınız, yeter ki müşteri size bir şekilde ulaşsın anlık.rengar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ve en önemlisi ne satıyorsanız satın görsel aramalarda ilk sıraya çıkmaya çalışın bana en çok orası ekmek yedirdi.