Öncelikle Selamın aleyküm.
Şimdi bu yazacaklarımın benimle alakası yoktur sadece araştırma yapmak için yardımcı oluyorum.
Tanıdık bir kardeşimiz Minecraft sunucusu açmak istiyor ve bu sunucudan ürün satışı yapacak oyun içi eşyalar vs. vs. bu kardeşimiz 17 yaşında normal şartlarda yaşı küçük şimdi sorum şu olacak.
Satış yapacağı için vergi durumu falan olacak sanırım.
1) Şirket kurması gerekir mi?
2) Muhasebeci tutması gerekir mi?
3) Kişi daha 17 yaşında nasıl bir yol izlemeli,
4) Oyun içi satış yapacağı ürünleri faturalandırmasa ne gibi sorunlar olur.
Vs. Vs.
İnternetten faturasız satış yapılır mı?
Kendi e-ticaret siteniz üzerinden faturasız olarak satış yapmanız, kanunen yasaktır. Sanal POS işlemleri kayıt altında tutulmaktadır. Bunun yanı sıra bir şirket kurduğunuzda banka hesaplarınız da takip edilmektedir. Hesabınıza sürekli olarak para girişi olmasına rağmen, bunları faturalandırmadığınızda, yasal sorunlar karşınıza çıkacaktır. Bunlara ek olarak internetten ürün satışı yaparken, tüketicilere de yaptıkları alışverişe dair bir fatura göndermekle yükümlüsünüzdür. Bu sebeple de internetten satışlarda faturasız işlem yapılmamaktadır.
---
İnternette böyle bir yazısı buldum fakat yine de bu işte bilgisi olup bilgilendirme yaparsa sevinirim kardeşimiz bu işlerde meraklı açacağı oyunda sürekli geliştirmeler yapıyor fakat bu tarz durumlar yüzünden bir türlü açamıyor.
Oyun Kurulumu ve Ürün Satışı
2
●112
- 21-02-2022, 12:39:17
- 21-02-2022, 12:43:21Aylık 20.000 TL'yi geçmediği sürece şahıs firması açmak mantıksız geliyor. Yüksek ihtimal şikayet gelmediği sürece de maliye tarafından herhangi bir denetlemeye alınacağını sanmıyorum.
Başta şirket kurulumu gereksiz, bireysel banka hesaplarına ödeme alarak devam edebilir fakat geliri arttığında ve şirket maaliyetlerini karşılayabilecek duruma geldiğinde kurmalıdır.
Şirket açacaksa muhasebeci elbette tutmalı, kurmayacaksa gerek yoktur.
Müşterilerle arasını iyi tuttuğu sürece şikayet konusunda herhangi bir sorun yaşamayacaktır. Sıkıntılı bir müşteri gelirse biraz başı yanabilir.
Velisiyle birlikte gidip, bir banka hesabı açarak ona ödeme alabilir.
Şirket kuracaksa da güvenilir bir mali müşavirle çalışmasını tavsiye ederim.
29 yaş altı genç girişimci istisnasından yararlanarak 3 yıl boyunca 75.000 TL'ye kadar gelir vergisinden istisna tutulur.
Bağkur'unu 1 yıl boyunca devlet öder.
Sadece kestiği fatura + %18 ve muhasebe ücreti cebinden çıkmış olur.SerhatAYDIN bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 21-02-2022, 12:58:55Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazı için teşekkürler.
Özelden bir kaç yazım daha oldu. Umarım rahatsız etmemişimdir