Laik devletlerde Din ve devlet işleri birbirinden ayırılır bu da nepotizm'i bitirir ama laik olmayan devletler
din ve devlet yönetimini iç içe geçirir bu da vasat bir yönetim modeline döner günü sonunda din böyle diyo diyerek faizi artırmazsınız
ve ülkeniz iflas eder. yani düz mantıkla baksak laiklik mantık dindar yönetimse duygusaldır günümüzde duygusallık oldukça azalıyor. bu
laik olmayan devletlerin geleceğinin pek olmadığını gösteriyor..
Biz LAİK Bir Devlet miyiz? Müslüman Bir Devlet miyiz? |Biz neyiz?
67
●4.438
- 01-02-2022, 11:57:35Din de zorlama yokken, cemaat yurtlarında zorlama var bu da böyle bir ironi işte

Laik bir ülkeyiz. - 01-02-2022, 12:04:22Din ile devlet yönetilemez. Devletin işi tüm vatantaşın haklarını korumaktır. Devlet, halktan topladığı vergileri kullanarak onları hizmete dönüştürmekle hükümlüdür ve bu vergiler tüm vatandaştan toplanır. Vatandaş dinini seçmekte özgürdür. Dünyanın demokrasi ile yönetilen her ülkesinde farklı dinlere inanan yada inanmayan vatandaşları yaşar, yönetime çoğunluğun seçtiği siyasi parti gelesede bu azınlıkların haklarının ortadan kalkacağı anlamına gelmez. Devlet her vatandaşa aynı mesafede durup, ayrım yapmadan aynı hizmeti vermek zorundadır. Hiç bir düşünce, siyasi görüş yada dogma başkasının yaşam hakkını elinden alma yetkisine sahip değildir.
- 01-02-2022, 12:09:37Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlettir, ezelden beri müslüman olmanız bu ülkede milyonlarca azınlığın yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor. Sorgusuz sualsiz doğan her insanın din alanına İslam ifadesinin konması da bu ülkede hala yüzbinlerce gayrimüsliminin yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor. Laiklik bir din değildir, laik olan insan Müslüman veya Hıristiyan olamaz diye bir zorunluluk yoktur, laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Laikliğin ne olduğunu bilmeden bu konuyu açtığınızı düşünüyorum. Şeriat yasalarının uygulandığı ülkelerde yaşamak istiyorsanız bolca seçeneğinizin mevcut olduğunu da hatırlatmak isterim. - 01-02-2022, 12:09:58Dindarlık veya dinsizlik sadece insanla ilgili bir kavramdır. Devlet bir kurumdur. Kurumların dini olmaz, insanların dini olur. Devlet namaz kılmaz, oruç tutmaz ve ahiretle ilgili bir endişe taşımaz. Devlet gibi diğer kurum ve kuruluşların da dini olmaz. Devleti veya bir kurumu idare edenler, kendi inançlarını idarelerine yansıtırlar. Bu tabii bir durumdur. Müslümanların hakim olduğu devlete İslam devleti, Hırıstiyanların hakim olduğu devlete de Hırıstiyan devleti denmesi bundandır.
- 01-02-2022, 12:10:17Şurada müslümanım, en büyük müslüman benim, müslümanlık vov diye uzun uzun yazan arkadaşlar neyin peşinde çözebilmiş değilim. Zaten konunun da bir amacı yok, klasik r10'da karmaşa çıkartma konusu.
Laiklik sana dinini yaşama, dinine göre hareket etme, din değiştir demiyor. Daha okuma yazma öğrenmeden, okuduğunu anlamadan gelip burada şov yapmanın mantığı yok. Müslüman kendisine müslüman, hristiyan kendisine hristiyan.
Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinde sonsuza dek kalacak laik bir devlettir. Aksini yaşamak isteyen yallah Arabistan'a.
AlıntıAlıntı
Şu yukarıdakiler için yatıp kalıp Mustafa Kemal Atatürk'e her gün dua etmek lazım. - 01-02-2022, 12:25:05Şu bana attığın özel mesajı konuya da yazsana,vidoix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Bir önceki mesajımda ne dedim, okuma yazma ve okuduğunu anlamama sorunu var işte.
Ben üstteki mesajımda ne demişim?
AlıntıGelip burada ortalığı karıştırmaya çalışmanın anlamı yok. Konudaki Laiklik karşıtı söylemlerin hepsi Anayasal suçtur. Hepsinin ekran görüntülerini alıp CİMER'e iletiyorum.Alıntı
İyi forumlar gençler.

