Müşterim İçin Araştırma Yapıyorum
1
●146
- 31-01-2022, 20:22:43Merhabalar psikolog & diyetisyen sitesini oluşturduğumuz bir müşterimiz var vergi kaydı bulunmakta olup ofisleri mevcut, isim için patent almak istiyorlar nasıl bir yol izlenilmeli ? Yaklaşık 2 yıldır hizmet veriyorlar var olan isimleriyle 2 sene sonunda biri aynı ismi kullanarak hesap vs açmış bu durumdan rahatsızlar patent konularını araştırıyorlar bende hem bilgi sahibi olmak için hemde yardımcı olmak için soruyorum bilenler cevaplayabilirse sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.
- 31-01-2022, 20:37:11Öncelikle patent değil marka tescili yaptırmanız gerekiyor, patent dediğiniz şey bir buluş veya icadınız varsa alınan bir şey. İkinci olarak alacağınız marka tescili instagram tarafında büyük bir etki yaratmayacaktır. Kullanıcı adları ilk gelen alır şeklinde çalışıyor o tarafta, sürekli bu işlerle ilgilenen ve direkt bir müşteri temsilcisine bağlı bir ajansınız falan yoksa marka tescili olayını da pek iplemiyorlar deneyimlerime göre. Tabi bu değişebilir bilgisi olan düzeltsin lütfen.
Marka tescili ortalama 6 ayda çıkıyor eğer piyasada benzer bir rakibiniz itiraz etmez ise. 1 yılı geçtiği zamanlarda olabiliyor. Genelde tescil firmaları tarafından itiraz gelir markanıza. Çünkü tescil firmaları kendi müşterlerine bak senin markana benzer bir marka geliyordu engelledik bunun için bana bu kadar borcun var demek adında her şeye itiraz ediyorlar çoğunlukla.
Marka tescilinizi yaptıktan sonra karşı firmanın açtığı ofisler gibi fiziki alanlarda ve sosyal medyada bu ismin kullanımını engellemiş olursunuz teorik olarak ancak uygulama konusunda eğer karşı taraf anlaşma yoluna gidip ismi değiştirmezse davacı olmanız ve bir süre bu dava ile uğraşmanız gerekiyor.