• 02-01-2022, 14:30:02
    #1
    Selamlar arkadaşlar, dedelerimden kalan tarlaları izinsiz olarak icara verip yıllardır parayı kendi cebine atan, diğer kardeşlere pay vermeyen şahsiyetsiz haramzade insanları şikayet edebileceğimiz bir adres varmıdır ?
    bu cimer olur, başka bir site olur farketmez. avukat demenize gerek yok çünkü kimse uğraşmak istemiyor mahkemeyle.
  • 02-01-2022, 14:33:05
    #2
    Mahkemeyle uğraşmak istemiyorsanız kardeşlere yapmayın böyle, günahtır demekten başka çareniz yok açıkçası
  • 02-01-2022, 14:33:06
    #3
    cimer le olacak bir konu değil ,gidip dava açacaksınız
  • 02-01-2022, 14:33:25
    #4
    madem uğraşmak istemiyonuz, avukata vekalet verin o uğraşsın
  • 02-01-2022, 14:34:12
    #5
    Hocam bildiğim kadarıyla mahkeme harici hiç bir şey olmuyor . Aynı olay maalesef başımıza geldi amcamlar hak sahibiydi mahkemeye gidip avukat yardımıyla dava açtık yaklaşık olarak 6 ay gibi bir süre sürdü mahkeme bir fiyat biçti biz satın aldık mahkemeye yatırdığımız miktar arsa üstüne ortak olan kişilere pay edildi.

    tapu bizim üstümüze geçti daha sonrasında mahkemeye yatırdığımız miktarın üstüne başkasına sattık maalesef mahkeme harici bir şey yapamazsınız.

    Ayrıca eklemeyi unuttum;

    Arsa üstünde miras sahibi olduğunuzu kanıtla sunarsanız mahkeme bu işlemi hızlandırır ve davaya arsa üstünde ortak olan herkesi çağırır anlaşma sağlayamazsanız mahkeme bir fiyat biçer ve o fiyat üstünde devam eder eğer siz satın alırsanız mahkemenin belirlediği fiyat diğer ortakların banka hesabına yatırılır eğer başkası alırsa sizin üstünüze düşen miktar neyse o fiyat yatırılır..

    Biz davayı açtığımız zaman bilmediğimiz arsa üstünde çok az pay sahibi olanlar bile çıktı hocam onlar bile para aldı bu konu hakkında bu konuyla ilgilenen avukat'a yoğunlaşmak gerekiyor hızlı çözüm için.
    • moncen
    • kasimt07
    moncen ve kasimt07 bunu beğendi.
    2 kişi bunu beğendi.
  • 02-01-2022, 14:34:24
    #6
    Güzel bir dilekçe yazın, icara verildiğine dair kanıtlarınızı delil haline getirin. Geriye dönük olacak şekilde bir suç duyurusunda bulunun. Mahkemenin hızlanması adına sizin de o tarlalarda hak sahibi yahut mirasçısı olduğunuza dair belgenizi de çıkarttırın. Ardından savcılığa verin.
  • 02-01-2022, 14:38:10
    #7
    Sanırım dava açmanız gerek. Uğraşmak istemiyorsanız, laf anlayan birileri ise mahkemeye gitmeden çözmeye çalışın. Diretirlerse mahkemeye verirsiniz.
  • 02-01-2022, 14:42:49
    #8
    @cnkylmz53 bu devirde kimseye vekalet verilmez hocam bence hukukcu bile olsa
  • 02-01-2022, 14:51:13
    #9
    adwerd0z1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @cnkylmz53 bu devirde kimseye vekalet verilmez hocam bence hukukcu bile olsa
    Hayatinda hic vekalet verdin mi?
    Vekalet TAM ne is icin kullanilacaksa verilir. Mesela avukata arsa satin alip vermek icin degil, seni mahkemede temsil etsin, davayi takip etsin, konuyla ilgili senin adina dilekceler yazsin diye verilebilir ve bunun hic bir sakincasi yoktur!
    • shopdanc
    shopdanc bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.