Türk lirasından çıkış hızlanınca, insanlar dolara yüklenince doların çıkış hızı son sürat devam etti.
Doların yükseliş hızını yavaşlatmak , türk lirasından çıkışı engellemek adına bugün itibariyle yeni bir Türk Lirası Teşvik Programı yayınlandı.
Çok ekonomi terimler kullanmayıp basit şekilde anlatacağım.
Devlet diyor ki %10 faiz ile Türk lirası mevduat hesabı açalım sana diyor. Sen hesaba 10.000TL attın, yıl sonunda 11.000TL olması gerekiyor ama döviz artışı oranında ekleniyor %90 dolar arttı yani dolarda olsaydın 19.000TL olacaktı ama devlet işte 19.000TL-11.000TL = 8000TL farkı ben devlet olarak hesabına yatıracağım diyor sen dövize yatırma ben sana farkı vereyim diyor.
Kısaca dövizin artış hızını yavaşlatmayı amaçlıyorlar.
Bu farkı devlet öderken umarım acısı vergilerle bizden çıkmaz. Hepimizin nefes almaya ihtiyacı var.
Dövize Dayalı Değişken Faizli TL Mevduatı (yeni teşvik programı)
93
●3.996
- 20-12-2021, 21:40:38Anladıgım Kadarıyla Suankı Mevduatlara ıslemıyecek gıdıp amele gıbı mevduat acacagız dolara ındexlı
- 20-12-2021, 21:41:03benim için sıkıtı yok ben dolar birikdirmem iş yaparım. iş yaparak kazanıyorum 1 e alıyorum 2 ye satıyorum. onuda devlet düşünsünbakis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

yabancı yatırımcı geliyor yüzde 20 faizle olmayan parayı alıyorya ozaman neden lafını etmiyorsunuz?
ytd
