Anket R10 daki üye ve alışveriş yaş sınırı 9 'a kadar insin mi ?
Toplam Katılımcı Sayısı: 157
R10 daki üye ve alışveriş yaş sınırı 9 'a kadar insin mi ?
Evet
%18,47 (29 Oy)
Hayır
%81,53 (128 Oy)
  • 08-08-2009, 22:46:45
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    http://forum.shiftdelete.net/konu-di...zik-yahuu.html
    bakın isterseniz, neler soylemişler..


    Çocuklar sokak oyunlarını bilmiyor!
    Çarpık kentleşme, yüksek katlı apartman daireleri ve gelişen teknoloji ile birlikte çocukların oynadığı sokak oyunları unutuldu. Birçok çocuk, yağ satarım bal satarım, çelik-çomak, uzuneşek, topaç, aşık, körebe, bezirganbaşı gibi oyunların ismini dahi bilmiyor.
    Uzmanlar ise bilgisayar ve televizyona mahkûm olan çocukların sosyal ve fiziki gelişiminin olumsuz etkileneceğini belirterek anne-babaları uyarıyor. Çok değil yaşı 20'nin üzerinde olanların çocukluğunda sokak aralarında ve evlerinin bahçelerinde oynadığı bu oyunların yerini bilgisayar oyunları aldı. Kentleşmeyle birlikte şehirlerde devasa binaların yükselmesi, çocukların oyun alanlarını daralttı. Tüm bunlara ilköğretim çağındaki çocukların iyi bir gelecek için birçok zorlu sınava hazırlanması da eklenince sokak oyunları unutuldu. Yapılan değişik çalışmalarla oyunlar hatırlatılmaya çalışılsa da istenilen sonuç alınamıyor.
    Bilgisayar oyunlarındaki şiddete dikkat çeken Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi Klinik Psikoloğu Hande Sinirlioğlu Ertaş, sokak oyunlarının çocukların kişisel gelişimine olumlu katkı yaptığına dikkat çekti. Evde sürekli bilgisayarla oynayan çocuğun arkadaşlık kuramayacağına işaret eden Ertaş, bu tarzda yetişen çocukların hayatlarının ilerleyen dönemlerinde toplumla sosyalleşemediğinin altını çizdi.
    Oyuncak ve oyunun çocuğun beş duyu organını harekete geçireceğini bildiren Klinik Psikoloğu Ertaş şöyle konuştu: "Çocukların kalem, kaşık tutması, şişe açması, düğme açma-kapaması, ip bağlaması, bisiklete binmesi, çeşitli spor aktivitelerine katılması gelişimlerini hızlandırır. Oyun, çocuğun sosyal gelişiminin sağlıklı olması uyum ve işbirliğini ve paylaşmayı öğrenmesine sebep olur. Oyun, çocuğun kas sistemini geliştirirken, biriken enerjisinin boşalımını ve günlük yaşamdaki gerilimden kurtulmasını da sağlar."

    UNUTULAN BAZI OYUNLAR
    Bezirganbaşı:
    Bezirganbaşı tekerlemesi ile ebe seçilir. Oyuncular seçilen 2 ebenin kolları altından tekerleme eşliğinde geçerler. Başta verilen isimleri bilemeyenler ebelerin arkalarına geçerler ve 2 farklı takım oluşturulur. Ardından ortaya bir çizgi çizilir ve 2 takım çizginin gerisine ip ile kim düşecek çekişmesi yapar.
    Mendil kapmaca:
    Ortada mendili tutacak biri seçilir. Sonra çocuklar 'aldım verdim ben seni yendim' oyunuyla iki gruba ayrılırlar. Çizgilerden çıkış yapan çocuklar arasında mendili yakalayan yakalayamayanı mendille ebelemeye çalışır.
    Yedi kiremit:
    Ortaya yedi kiremit konur, 2 gruba bölünen çocuklar bunu top atıp isabet ettirerek yıkmaya çalışırlar. İlk deviren diğer grubu topla vurma hakkını kazanır. Topla en çok kişi vuran grup kazanır.
    Seksek:
    Herkes tarafından bilinen seksek oyunudur. İlk gidiş bitince sondan başa dönüş yapar. Başta çift ayak gidiş dönüşün ardından tek ayak gider ve tamamladığı karelerin içine ismini yazmaya başlar. Başkasının kutusuna basmadan gidiş dönüşü bitiren oyunu kazanır.

    saygıyla
    bulent..
  • 08-08-2009, 22:48:31
    bulent33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    http://forum.shiftdelete.net/konu-di...zik-yahuu.html

    bakın isterseniz, neler soylemişler..
    Yazıyı okuyunca, biran şanslı olduğumu hissettim.
  • 27-08-2009, 19:52:16
    Ben abisini ayıplıyorum abisinin yaşınıda bilmem ama bu yaşta bir çocuğun ne işi var burada bazıları demişki ağaç yaşken eğilir yapmayın arkadaşlar bu yaşta gencimizi sanal hayata sokmanın ne anlamı var ben bazen kendime kızıyorum herşeyim sanal olmuş diye işimiz gereği belki kazanıyoruz ama hayatımız bilgisayardan ibaret.

    Güzel kardeşim lafım sana

    Git okulunu oku oyununu oyna,eğlen,gez,dolaş bilgisayarada takıl ama bırak r10'a takılmayı sitelere bile girme git oyun oyna okulunda okuyarak meslek sahibi ol başarılı ol ve büyük firmalarda belli mesai saatlerinde çalış.

    Biz gece gündüz iş başındayız çalışan elemanım olmasına rağmen ben kalkamıyorum bilgisayar başından boşver interneti senin çağın değil bu.
  • 27-08-2009, 20:15:02
    Üyeliği durduruldu
    9 yasindaki cocugun net de ne isi var ?? pofff
  • 08-09-2009, 18:24:25
    Üyeliği durduruldu
    advaldo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yok artık yakında 5-6 yas grubuda katılır r10 da emzık filan satarlar ne diyim
    acıkcası 14 yasında bırılerınıde gordumde burda 9-10 gormedım eger varsa pes
    dıyorum
    ağlancak halimize gülüyoruz.. 9 yaşındaki bir çocuk parkta oynamasını bilmeli.
    Ama biz anne babaların hiçmi suçu yok?

    Eğer biz çocuğa 2 yaşında bilgisayarlarla hediye veriyorsak tabiki bizimde suçumuz var.
    Eğer biz hadi oğlum/kızım lunapark a gidelim demek yerine ya oğlum/kızım hadi bilgisayarını oyna napcaksın çarşıda lunaparkda diyorsak tabiki bizimde suçumuz var!

    Çocuklar değil onu yetiştirenlere düşüyor iş..
  • 08-09-2009, 18:26:23
    Üyeliği durduruldu
    15 Yaşta Sorun Yoktur umarım
  • 08-09-2009, 18:27:42
    Kücük yaşta başlasınlar diyenleri anlamıyorum. 9 Yaşında gitsinler derslerine calıssınlar allah aşkına siz cocuğunuza 12 yaşında bu işleri yaptırırmısınız ?
  • 09-09-2009, 22:02:47
    Kesinlikle yanlış aslında foruma kayıt olurken yaş sınırı konulsa çok daha güzel olur gerçi ozamanda büyük yaş verirler.
    i-Traderi fazla olanlarla yapıcaksın aslında en doğrusu o.
  • 21-09-2009, 02:05:53
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    9 yaşında bi çocuk bu tarz işlerle hayatta uğraşmaz. %100 eminim.
    Eğer kanıtlama gibi bi imkanın olsa kanıtlasan sana 5 tane beleş domain alırdım.