• 25-11-2021, 08:00:25
    #55
    Sen bütün işsizlere genelleme yapıp istediğinizi söyleyebiliyorsanız, bende bütün işverenlere genelleme yapıp istediğimi söyleyebilir miyim?

    Alınmaca, gücenmece, ağlamaca, şikayet etmece, zoruna gitme felan olmayacak ama?
    Varmısın yokmusun?
  • 25-11-2021, 08:02:03
    #56
    İş var çalışmaya adam.yok
  • 25-11-2021, 08:03:13
    #57
    Köle gibi çalıştırıyorlar diyen vasıfsız insanlar. Gerekirse gideceksin 2 sene köle gibi çalışacaksın. Yemeyecek içmeyecek o 2 senede biriktirdiğin para ile istediğin girişimi akıllıca yapacaksın.

    Ama bizim insanımız rahat. Çalışmayı sevmiyor. Ondan sonra dolar şöyle, Euro böyle.
    Senin o parasına baktığın adamlar sabah saat 5 de kalkıp sporunu yapıyor akşam 8 de yatıyor. Sen ne yapıyorsun ?
    Kusura bakmayın arkadaşlar herkes kendi kafasını çekiyor buna bende dahil. Rahat olursan bedelini çok fena ödersiniz.

    Heleki vasıfsız insanlar hiç ağlamasın. Ben işveren olsam onları karın tokluğuna çalıştırırım ,(Yaşı genç olanlar için konuşuyorum)
  • 25-11-2021, 08:11:59
    #58
    Yaşadığınız problemlerin %1'ini yaşamıyorum, sorun sizde olabilir.
    Sucu bile bıkmış sizden şaka bir yana belki de insan ilişkilerinde iyi değilsinizdir.
    İş verdiğim kimse benim işimi yapmıyor, sucu evime su çıkarmayı reddediyorsa kendimi sorgulardım açıkçası.
  • 25-11-2021, 08:26:18
    #59
    kasimt07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam iş yok diye ağlayan olduğunu sanmıyorum. sadece köle gibi bedavaya çalıştıran kan emicilerden şikayetçi insanlar
    Kesinlikle doğru
  • 25-11-2021, 10:19:26
    #60
    5 liraya 10 makale yazmak istiyorum ilgilenen dm

    Aa DM kutum bomboş? Kimse iş yok diye ağlamasın veriyoruz işte!

    Bot yazılım istiyorum bütçe 50₺ anlık güncel dünyadaki tüm haberleri siteme aktarılacak. DM den ulaşın

    Yine DM kutum bomboş? İş mi beğenmiyorsunuz?

    Yorum başı 5 kuruş 100 yorum girilecek ilgilenen DM

    Kimse yorum girmek istemiyor!? Yine DM kutum bomboş.

    İşin karşılığını siz değil işçi belirlesin. O zaman söyleyin bunu

    Şahsi yorumum: Piyasadan taban fiyatından aldığım makaleler bile pek iş yapmaz iken insanları bu şekilde genellemek çok yanlış. Aynı şey işçilik için de geçerli. Parası eğer uygunsa o iş yapılır.

    Şu da var; ederinin hakkını vermeyen kişiler varsa eğer ifşa edin kimse bir daha çalışmasın. 100 lira verdim 1 makaleye trafikte oynama olmadı diyin, inceleyelim bir daha o kişiyle çalışmayalım.
  • 25-11-2021, 10:20:24
    #61
    EKA Reklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ya bırakın Allah aşkına bugün 12 tane iş vermişiz insanlara 11i tamamlanmamış herkes ücret iadesi yapıyor, dün 8 kişiye iş vermişiz 6 tanesi tamamlanmamış. Ben genelleme yapmayayım da kim yapsın?
    Hocam ben size 1000 liralık işe 1500 versem o işi bırakır mısınız? Demek ki yapılan işin beklenen karşılığı değilmiş. Sağlık olsun diyebilirsiniz. İnsanlar iş arıyor. Fazla fazla para verin anlamında söylemiyorum fakat insanlar freelance işleri zaten ciddiyet ile yapmıyor. Biraz da zor görünce ya bu iş bu paraya yapılmazmış denilebiliyor. Hafiften de olsa çalışanı mutlu ederseniz daha mutlu olursunuz.

    Birisinin lafı vardı ismini unuttum.

    "Çok para kazandığım için çalışanlarıma çok maaş vermiyorum, çok maaş verdiğim için çok para kazanıyorum."
  • 25-11-2021, 10:25:21
    #62
    EKA Reklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaş nedir bu bizim milletimizin iş ahlakı bilmemezliği, adama elektrik işi veririz yapmaz. Birine yazılım işi verdik, beğenmedi. Diğerine yorum işi verdik, yapmadı. Birinden tablet kılıfı aldık, göndermedi. O insanlar kalkıp bir de iş yok diye ağlıyor ya deliriyorum burada.
    İş ahlakı ile işsizlik çok farklı şeyler. İş ahlakı olmayan insanlara denk gelmeniz/çalışmanız ile işsizliği bağdaştırmak doğru değil hocam.
  • 25-11-2021, 10:27:00
    #63
    Tamam