• 22-10-2021, 20:29:25
    #1
    Akşam işim var ve araçla gidiyorum, soldan yola girmek isteyen 3 araç bekliyordu. Durup yol verdiğim için arkamda ki beyaz araç korna üstüne korna çaldı.
    Yanımdan geçip el kol yapınca bende selektör yapıp yanına yanaştım, dedim “hayrola”, aracı kullanan bayan ne dese beğenirsiniz:
    NEDEN O ARAÇLARA YOL VERMİŞİM…
    Evet evet, sebep bu. Neden yol vermişim.
    Ben ki hemen hemen her gördüğüm araca ve yayaya saygıdan dolayı yol veren biriyim. Bende cevap olarak “yol vermek suç mu, sen vermezsen ben vermezsem bu araçlar güvenli bir şekilde yola nasıl girecekler. Alışkın olmadığınız bi durum ama alışacaksın” dedim.
    bu kez de “nerelisin sen lan” demez mi?
    Ağzıma çok şey geldi ama belli ki çirkef. Bişey desem polis çağırsa sırf bayan olduğu için yine haklı olacak.
    Yemin ediyorum insanların saygısızlığından bıktım.
    İlk öğretim de ilk 2 yıl türkçe matematik yerine, kişisel haklara saygı eğitimi verilmeli.
  • 22-10-2021, 20:32:12
    #2
    yanlış anlamayın yol geçiş üstünlüğü var arkanızdaki kişinin acelesi de olabilir ama üslubu çok yanlış.
  • 22-10-2021, 20:35:31
    #3
    delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yanlış anlamayın yol geçiş üstünlüğü var arkanızdaki kişinin acelesi de olabilir ama üslubu çok yanlış.
    Ana yolda ki herkesin geçiş üstünlüğü var evet. Sorun şu hocam: bende aynı şekilde ana yola girmek istediğimde hiç kimse yol vermiyor. Maalesef burda böyle. Hatta sokağın başında bekleyenler var. 3 m geride dursa ara sokakta ki gircek yola.
  • 22-10-2021, 20:37:08
    #4
    sizin yaptığınız doğru hocam. siz yinede yol verin. cahille de cahil olmayın.
  • 22-10-2021, 20:37:10
    #5
    eğer olayı büyüseydi kadın olduğu için kesinlikle sen suçlu olurdun
  • 22-10-2021, 20:40:04
    #6
    Otobanda dibime kadar yanaşıp camı indirdikten sonra ''Neden beni sıkıştırıyorsun, hepiniz mi böylesiniz, Allah kahretsin sizi'' dedikten sonra gaza basıp gitti. Gülümsedim sadece. Koca arabayı motosikletle sıkıştırmıştım.
  • 22-10-2021, 20:40:29
    #7
    Kadının beyanı esastır saçmalığı kalkmadığı sürece tanımadığınız kadınlarla muhatap olmayın hocam he de geç
  • 22-10-2021, 20:41:47
    #8
    Mevzuat açık ve net bir şekilde soldaki sağdakine yol verir diyor.
    yani soldaki araca yol veremezsiniz, kazalar ne yazık ki trafiği sizin gibi iyi niyetle yönetmeye çalışanlar yüzünden oluyor.
    Kurallar bellidir, yaya geçidi dışında yayaya yol vermeye durursanız soldan gelen araca yol vermeye çalışırsanız ya da farklı diğer kurallara zıt olarak nezaket adı altında kendinizce kural çıkarırsanız trafik size uygun gelmeyebilir.
    ben de çok sinir olurum bu hususlara dur işareti karşıda varken geçiş hakkı olanın yol vermesine ben ne bileyim senin iyilik meleği olduğunu ve geçiş hakkına rağmen durmak istediğini diye düşünerek arkadan çarpıverir =)

    özetle : yol vermeyin kurallara uyun
  • 22-10-2021, 21:10:44
    #9
    Artık geçim derdinden kimsenin kimseye tahammülü kalmadı
    • systemkruger
    systemkruger bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.