• 18-10-2021, 19:11:51
    #37
    Kendi işini yapıp para kazanmak varken neden başkasını zengin etmeye uğraşsınlar ki? Zaten başka birinin işini yapacak kişiler gidip dışarıdan iş bulup sabit maaş + sigorta ile idare eder. Tüm bu insanlar Niche sektörünü biliyorken, sadece bir niche tutturdukları zaman sülale geçindirecek para kazanmayı görüyorken başka birinin işiyle kim uğraşır? Adam kendi işim işin çalışırım, başarılı olamazsam bile kendi işimde başarısız olurum diyor. Zaten tutmamış Niche siteden gelen gelir bile dışarıya yapılan işten daha fazla oluyor. Artık insanlar bunu biliyor.

    Şu anda herkes Niche alan arayışında, bir çok insan yabancı sektöre atıldı. En doğrusunu yapıyorlar.
  • 18-10-2021, 19:12:05
    #38
    Farklı firmalar ile kendinizi kıyaslayarak fiyat teklifi vermenizi önermem. Araba fiyatları nasıl fırladıysa nasıl çip problemi dünyada varsa aynı şekilde deneyimli eleman problemi de şuanda var. Zor piyasalarda zor fiyatları verebilirseniz gerçekten işinize yarayacak birini ancak bulursunuz. Fiyatınız kötü bir fiyat değil ama proje yöneticisi için iyi bir fiyatta değil eleman bulmanız zaman alabilir
  • 18-10-2021, 21:30:17
    #39
    Calexsonic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kesenin ağzını yazılımcılara zaten açıyoruz. en az maaş alan adam 8 den başlıyor. Product Manager arıyoruz veya Project Manager adam yok. Varda yok. Emin olun buraya öyle kolay kolay bu şekilde konu açmam. 10 k vericem var mı kendine güvenen
    Selamlar, sektör konusunda ufak bir bilgi vermek istiyorum. 4 yıllık Product Manager'ım ve Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 10k net'in altını 3 yıl ve üzeri tecrübeli hiçbir Product Manager arkadaşım almıyor. Yani hepsi 3. yılı dolduruğu gibi 10k net'i geçiyor. Remote çağına geçtiğimiz için herkes yurt dışına çalışabiliyor. Bu yüzden 5 yıl üzeri tecrübeli tüm beyaz yakalılar 18k'larda ücretlere alışmaya başladı. Ben mi? Ben birkaç ay önce İngiltere'ye taşındım. Hiçbir emek vermedim, şirket beni almak için gereksiz çırpındı ve evimi dahil ayarlayarak taşındım.

    Kısacası Türkiye'de iş kuranlara Allah sabır versin. Ya anormal kazanmanız ve +20k maaş vermeniz lazım, ya da eleman bulmak çok zor. İngilizce sterlini neredeyse 13 olacak, 13x güçlü bir para ile yarışmak zor.

    İyi forumlar dilerim.
  • 20-10-2021, 16:55:01
    #40
    dahil olduk, kaleci olduk sırtladık, sabahladık payımıza düşeni alamadık. herkes gol peşinde ve durum vahim kabul ediyorum ancak kaleciyi de görmek lazım diye düşünüyorum. şükretmek güzel ancak aptal yerine konmak hoş değil. şuan tek tabancayım mutlumuyuz