Kesenin ağzını yazılımcılara zaten açıyoruz. en az maaş alan adam 8 den başlıyor. Product Manager arıyoruz veya Project Manager adam yok. Varda yok. Emin olun buraya öyle kolay kolay bu şekilde konu açmam. 10 k vericem var mı kendine güvenen
Selamlar, sektör konusunda ufak bir bilgi vermek istiyorum. 4 yıllık Product Manager'ım ve Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 10k net'in altını 3 yıl ve üzeri tecrübeli hiçbir Product Manager arkadaşım almıyor. Yani hepsi 3. yılı dolduruğu gibi 10k net'i geçiyor. Remote çağına geçtiğimiz için herkes yurt dışına çalışabiliyor. Bu yüzden 5 yıl üzeri tecrübeli tüm beyaz yakalılar 18k'larda ücretlere alışmaya başladı. Ben mi? Ben birkaç ay önce İngiltere'ye taşındım. Hiçbir emek vermedim, şirket beni almak için gereksiz çırpındı ve evimi dahil ayarlayarak taşındım.
Kısacası Türkiye'de iş kuranlara Allah sabır versin. Ya anormal kazanmanız ve +20k maaş vermeniz lazım, ya da eleman bulmak çok zor. İngilizce sterlini neredeyse 13 olacak, 13x güçlü bir para ile yarışmak zor.
İyi forumlar dilerim.