• 01-08-2021, 01:47:35
    #10
    TR de 1 şey moda olursa herkes onu yapar
  • 01-08-2021, 01:47:49
    #11
    şehirleri bilmem ama bizim batıda her köyde herkesin kedileri olurdu hala oluyor. farelerden dolayı. şehirlerde özellikle kedi maması üreticileri bedava mama dağıta dağıta milleti kedi sevdalısı yaptı gibi geliyor bana. Allah'tan kuşlar kargalar vs yiyor da temizleniyor o pis kokulu mamalar.

    bir de istanbulda özellikle yalnız yaşayan yaşlılar kedi besliyor. kim besliyorsa beslesin ama onlara burdan sesleniyorum o yediğiniz pis tavuğun pis artıklarını ya da pis kokulu konserve kedi mamalarını kedilere vermek istiyorsanız ya bir çöpun kenarına koyun ya da kedileri çıkarın evinizde besleyin benim camımın önüne, apartmanımızın girişine o pis çöplerinizi mamalarınızı dökmeyin.
  • 01-08-2021, 01:49:02
    #12
    Zamanında köpekte besledim, ancak köpek bakmak zaman istiyor. Yoğun çalışan biriyseniz fazla vakit ayıramıyorsanız hayvana yazık oluyor. O sebeple köpeği herkes bakamaz. Ama kedi öyle değil, günde 15 dakika bile onunla oynasanız mutlu olur dışarı çıkartıp gezdirme derdi olmaz. Tasması varsa kendisi çıkıp gezer gelir öyle sıkıntıda olmaz.

    Pandemi döneminde bakılabilecek en güzel evcil hayvanlardan biridir kedi, mırladığı zaman çoğu şeyi unutturur size insanın psikolojisini düzeltmeye yardımcı. Zaten evinde en az bir adet evcil hayvanı olanlar daha sağlıklı oluyor derlerdi de inanmazdım Meğer psikolojik açıdan diyorlarmış.

    Ayrıca algıları yıkalım kediler nankör değildir, sadece nevi şahsına münhasır

    dipnot: evde böcek ve sinek derdi de kalmadı kedi bakalı(3 kedi bakıyorum.)
  • 01-08-2021, 01:49:09
    #13
    Hocam kediler itaatkar olmayan canlılar bu yüzden pek haz etmiyorsunuz yani yemeğini siz veriyorsunuz diye önünüzde eğilmiyor diye hoşunuza gitmiyor😀 aksine bu bana çok saygın bir davranış olarak geliyor mesela, aşırı hoşuma gidiyor. Beni sen sahiplendin evet ama sahibim değilsin bunu bilesin hatta ben senin sahibinim 😀algısı oluşturuyorlar bu da onların genlerinde var. Bi de kediyi götürüp gezdirme derdi yok insanlar bu nedenle de kedilere yönelmiş olabilir.
    Kediler bence muhteşem hayvanlar dokununca bile tüm enerjim pozitife dönüyor olumsuz ne var ne yoksa siliyor, bir de kedi bağımlılık ya hatta hastalık yani bir tane sahiplenen elli tane daha sahiplenmek istiyor bu hastalığın bir adı vardı unuttum 😀 ayrıca hayvanlar alemindeki tüm canlılar bence harikulade ben hepsinin aşığıyım doğrusu
  • 01-08-2021, 01:52:46
    #14
    Köpeğe işi gücü az olan insanlar bakar. Köpek bakmak zahmetlidir. Günde iki kez yemeğini verip ben köpek bakıyorum diyorsanız maalesef siz köpek bakmiyorsunuz köpeği hapis ediyorsunuz. Köpek her gün gezdirilmesi gerekir. Duyguları ve hisleri yoğun bir hayvan. Sürekli bag kurmak ve güçlendirmek ister ilgi bekler sizinle gezmek oyun oynamak hergun enerjisini atmak ister. Bunları yapmıyorsanız o hayvanı koreltiyorsunuz demektir. O yüzden bu sorumluluğu alamayacak bilinçli insanlar köpek almiyor olabilir.

    Ama kedi öyle değil. Hal ve hareketlerinden çözebilirsiniz. Kimseye eyvallahi olmaz. Yemeğini verir biraz sağlığınla ilgilenirsen sağol kral der geçer :d ayrıca sevimli ve tuhaf hareketleriyle sizi çok güldürebilir :d
  • 01-08-2021, 01:53:42
    #15
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Çok tatlılar ve fazla yer kaplamıyorlar. Ayrıca çok çok çok çok çok çok çok tatlılar. Mutlaka bir kedi sahiplenmenizi öneririm. Sallanan bir kuyruk, ıslak bir burun, masum gözler. Kim kedi sahiplenmek istemez ki. Bence hiç nankör değiller. Ben geceleri kedim sarılıp uyurdum.
  • 01-08-2021, 01:54:42
    #16
    genelde birçogu gösteriş amacli hocam ayy ne kadar tatli diyerekten story atan boş insanlar dolu özellikle ergen kizlar
  • 01-08-2021, 01:54:54
    #17
  • 01-08-2021, 01:55:00
    #18
    5 yaşında bir pitbull’um var aramızda sarsılmaz bir bağ var çok yaşlandı artık gençken başka hayvan sevdiğimi görse çıldırırdı şimdi yanımda otururken arkadaşın kedisiyle oynuyorum kafasını çevirip bakmıyor bile evcil hayvan beslemek gerçekten çok hoş yoldaş oluyor insana birnevi