tezcreative adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Kızım sarılık tedavisi için yatışta
89
●1.081
- 18-07-2021, 22:58:37Hocam çok geçmiş olsun.
Kızım 2. gün sarılık oldu, hiç bir şekilde anneden süt almıyordu.
Hemen acile götürdük, ışına soktular. Bebeğimizi resmen elimizden aldılar.
Lohusa anne oluyorda, babayı o zaman gördüler hıçkıra hıçkıra sabaha kadar ağladım.
Çok şükür 15 saatlik tedaviden sonra, normale döndü. Araştırdım, mavi bir ışıkmış. Şuan yatak odam mavi ledlerle döşeli.
Velhasıl Allahın izniyle yeğenimiz normal değerlere gelecektir; evvel zamanlarda sarılık çok kötü bir rahatsızlıkken şimdi ki teknoloji ve tıp ile çok rahat geçiyor için ferah olsun Hocam.
Bu arada hangi hastanedesiniz? Bir şeye ihtiyacınız varsa temin edip getireyim hemen. - 18-07-2021, 23:18:59Allah şifa versin. Hiç korkma güzel kardeşim.
9 aylık ikizlerim var. Doğduklarında ilk 20 gün neredeyse her 2 günde bir sarılık kontrolü için hastaneye gidiyorduk o her iki günde bir topuklarından kan alıyorlardı. Bizim ikizlerin ikisinin değeri de 17'lere kadar çıkmıştı. BOL BOL anne sütü ile 20. günden sonra değerler düşmeye başladı. En son gözlerindeki sarartılar 2-3 ay içerisinde geçmişti. 18'i görmüş olsaydık bize de 1 günlük ışık tedavisi vereceklerdi ama gerek kalmadı. Doktorumuz 1 günlük mavi ışık tedavisinin yeterli olacağını belirtmişti ama çok şükür ihtiyaç olmadı. Youtube'dan bu gibi problemlere nasıl çözüm bulduklarına bakabilirsin. Sarılıkta önce ANNE SÜTÜ eğer tam yeterli gelmiyorsa yattığı yere denk gelecek şekilde mavi ışık verecek birşeyler yapabilirsiniz. Yeni doğanların % 90'ında bu sorun oluyor. Dediğim gibi youtube'da ki çözümlere de bakabilirsin.
Hiç kötü düşünme tez zamanda iyileşecektir inşAllah. - 18-07-2021, 23:20:52Allah razı olsun hocam, ben artık onu o halde görmeye dayanamadım annemi çağırdım eşimin yanında, ağlaya ağlaya, yürüye yürüye eve geldim. Elimden bir şey gelmiyor, ev bana dar geliyor, sigara içip balkonda iyi haberini bekliyorum. Zaman geçmiyor. Çok teşekkür ederim her şey için.
Allah hiçbir anne ve babaya bu duyguları yaşatmasın. İnsanın başına gelince anlıyormuş bir şeyleri.
Annem hep derdi: Baba ol seni de göreceğim diye. Annem beni bu halde gördü...Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 18-07-2021, 23:23:41allahım acil şifalar versin, geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur ufaklık.
- 18-07-2021, 23:59:11Sizin yanınızdamı? Yoğun bakımdamı?tezcreative adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer sizin yanınızda ise gözlerin kapalı olmasına küvez'de ışığı tam almasına dikkat edin. Bu önemli bir konu olduğu için 2-3 saat eşinizle nöbetleşerek gözünüzü üzerinizde bulundurun. Gözünü kapattığınız için ağlamaları ama ne yazık ki zorunlu.
Eğer anne sütüde alıyorsa hiç korkmaz 1-2 güne kendine gelir. Eskisi gibi değil teknoloji bebeklerin neredeyse 3'te 1'inde olan bir problem.
Doğar doğmaz 2 gün yoğun bakımda 1 gün evde tekrar 2 gün serviste annesi ile beraber yatırdık ama şu anda hiç bir şeyi yok maşallah.
Geçmiş olsun.