İstanbul mu yoksa Ankara mı? Gerçekçi tavsiyelerinize ihtiyacım var
16
●220
- 14-07-2021, 16:18:11Merhaba. 19 yaşındayım ve birkaç ay içerisinde kendi bölümüm olan uçak bakım alanında işe gireceğim inşAllah. Şimdi şöyle garip bir durum var. Girmek istediğim ve çok yüksek ihtimalle onayını alacağım 2 sanayi bulunuyor ve ikisi de çok bilinen yerler. Birisi İstanbulda diğeri de Ankarada. Ankarada ailem ile birlikte yaşıyorum ve bu firmada 1 yıllık bir staj tecrübem bulunuyor. 4000 ve 4 ayda bir de çift maaşı bulunan bir firma. Aylık ortalama 5000 gibi bir maaş var. 6 ayda bir de bu maaşa zam geliyor vs. vs. İstanbulda bulunan firma da 7000 gibi bir maaş veriyor, gider isem kendi evime çıkacağım, tamamen kendi kendime geçim sağlayacağım. İstanbuldaki firmanın ek olarak kısmen yeni bir yer olduğu için yükselme gibi bir ihtimalim de var, ki çalışırken üniversiteye ikinci öğretim ya da açık öğretimden devam edip mühendisliği de tamamlamak istiyorum, mühendis olduğum zaman da Ankaradaki firmada işe girmem çok daha zor. Gerçekten de çok kararsız kaldım, bayramdan sonraki ilk 1. ya da 2. hafta dediğim gibi çok büyük bir ihtimalle iki firma da geri dönüş sağlayacak ve ben hangisi ile görüşme sağlamalıyım bilemiyorum. Gerçekçi tüm tavsiyelerinizi ihtiyacım var ve şimdiden teşekkürler.
- 14-07-2021, 16:22:45Ankara kesinlikle. Ankara'da yaşamadım ama İstanbul gibi olmadığına adım gibi eminim.
Bu şehir insanın enerjisini alıyor. Şu an İstanbul'da nereye gidersen git trafik var. Trafikten hareket edemiyorsun. Araba alsan, dert. Araba almasan, yine dert. İnsan kalabalığı ayrı. Eğlenecek mekanlara gittiğinde kalabalıktan oturamıyorsun. Otursan, kuru bir ses ne yaptığını anlamıyorsun.
Hayattan soğursun. Evinde kal. - 14-07-2021, 16:25:10Doğduğum günden beri Ankara'da yaşıyorum. Çoğu kez İstanbul'a gittim gitmeye devam ediyorum. Her gittiğimde birkaç ay kalıyorum . Kesinlikle Ankara diyorum. İstanbul'da gezilecek çok yer var ona lafım yok ama yaşanılacak bir şehir değil. Ankara'da hayat biraz daha ucuz diye düşünüyorum. En azından senin için en önemlisi kira..
- 14-07-2021, 16:25:52Ankara da hemen hemen üzerimde aynı etkiyi yaratıyor diyebilirim, firma bildiğim kadarıyla servis ile alıp servis ile bırakıyor ki ev tutarsam da sanayinin yakınında olacaktır. Çok kalabalık evet ama emin olun İstanbulda yapılan sosyokültürel aktivitelerin 1/1000 i Ankarada yok. Sosyal etkinliklere çok değer veren birisiyim açıkçası istanbulu da biraz da bu yüzden istemiyor değilim.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-07-2021, 16:27:44Hocam aslında hemen hemen aynı gelire denk geliyor. İstanbul için, 2000 kira, 500 faturalar, 1000 yemek vs. desek ortalama 4000 kalıyor cebimde ve hepsinden önemlisi tekim. Ankara da olduğum zaman da direkt 5000 kalıyor ve aile evindeyim ne düzen ne başka bir şey var.furkanture adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-07-2021, 16:28:58Hocam detayına girersem, keşke yazmasaydın dersinumutcanra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen zorlama, evinde kal. Tatile gelir gidersin buraya. Öbür türlü yaşanacak yer değil burası. 1+1 kıçı kırık dairelere 2500 TL verirsin. Aldığın paranın hayrı olmaz. İstanbul'da yaşamak pahalı ve zordur.
Taşınmadan evvel İstanbul'a 2-3 günlüğüne gezmeye gel. Zaten kendin diyeceksin, benim burada ne işim var diye. Geldiğinde yoldan geçen insanlara burada yaşamaktan memnun musunuz diye sor 100 kişinin 90'ı hayır der.