Merhaba el işinde çalışanlar iyi bilir ki zaten yüksele yüksele boğaza dayanmış sabır ibresi patladı patlayacak, kaçak akım rölesi gibi olan sabır kontağı ani bir yükselmede atacak gibidir velhasıl geçim kaygısı, borç harç ve benzeri bir çok sebep nedeni ile susulurda susulur. Ayıya dayı deyiminin en çok yaşandığı yerlerdir el işleri.
Lakin bazen öyle bir an gelir ki sabır taşı çatlar işini de gücünü de diyip bırakılır el işi. Kapitalizmin asla istemediği bir başkaldırıdır bu. Bize öğretilen iyi maaşlı bir iş bul kredi çek evlen, borç öde, kredi çek araba ol borç öde, kredi çek ev al borç öde bu rutin devam eder sivrilerek bu rutini kırmak ve HAYIR diyebilmek büyük cesaret ister.
Sorum şu dostlar bu zinciri kırıp işini de gücünü de diyip iş yerinde hak etmediği muameleyi gören ve artı dayanılmaz bir hale gelerek el işini bırakan şuan burada r10 ailesinin her ferdinin uğraştığı kendi emeği ile patronmuş müdürmüş bilmem neymiş hiç birinin baskısı olmadan evini geçindiren varmıdır? bu mumkunmudur?
İşini de Gücünü de Diyip Bilinmeze açılan o ilk adımı atanlar
7
●130
- 04-06-2021, 23:35:48Üyeliği durduruldu2008 de bir öğlen yemeği sırasında istifasını verip kendi işine bırakmış adamım başkan...
dip not: 2 kredim vardı birinin bitmelerine neredeyse 2 yıl vardı
korkmak en büyük esarettir ama salaklık korkaklıktan daha büyük esarettir
ben ne yapacağımı planına 2002'de başlamıştım istifa ettiğimde ne yapacağımın planı projesi hazırdı.... planın projen olmadan ve yeterli bilgi - döküman - teçhizat olmadan başlarım işine gücüne dediğinde mevzu R yapmak zorunda kalırsın..... - 04-06-2021, 23:36:48Üyeliği durdurulduykos35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birde şöyle düşünmek gerekmez mi.... ya bir sabah uyandığında gidecek işin yok ve bir sürü bekleyen ödemeler var ??? - 04-06-2021, 23:37:19Hocam, baskıları belirli noktalara dayandırmak yanlış olabilir. Hayatınızın her noktasında baskı göreceksiniz. Görmeseniz bile kendi psikolojiniz size baskı yapacak. Önemli olan bu baskılar ile yaşayabilmek. Ekonomik, siyasi, maddi, manevi, toplum vs. derken liste uzayıp gidiyor.
- 05-06-2021, 01:07:40Üyeliği durdurulduYalnız başına yaşıyorsan, evin varsa belki geçinirsin, ama tek değilsen, bakmakla yükümlü olduğun insanlar varsa, çok zor o iş. Bunlar yalnızken düşünülmesi gereken hususlardır. Evlen, 2 çocuk yap sonra işi bırakacağım de, böyle bir dünya yok açlıktan ölmesende, çoluğun çocuğun, eşin,sen muhtaç belkide aç kalırsın.
- 05-06-2021, 01:53:49Eğer bir garantiniz yoksa ( Aileden destek yada kıyıda bir birikim gibi ) bu adımı aileniz varken hele ki işsizliğin tavan yaptığı korona zamanı pek olacak iş değil.
Bu tarz adımlar bekarken atılır genelde. Sorumluluklar üstünüze yüklendikçe risk almak zorlaşır.
