Ölüm çok yakınımızda...
25
●788
- 06-05-2021, 04:54:15Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.geçmiş olsun hocam. dediğiniz gibi ölüm çok yakın bir anlık dikkatsizliğe bakar. bizde seneler önce arkadaşla birlikte karşı yola geçecektik. araçlarda çok hızlı geçiyor tabi 3 yönlü yol olduğu için tam olarak ne taraftan geldiklerini kestiremedik , tam ortadaki yolu geçecekken bir anda ikimizde birden durakladık. önümüzden son sürat bir araba geçti. tabi aracı farketmedik. sanki bir şey durdurdu gibi oldu ikimizi birlikte. aynı şeyleri yaşadık resmen ona sorduğumda da aynısını söyledi. bir adım atsak şuan ölmüş olabilirdik.
- 06-05-2021, 06:44:40Geçmiş olsun hocam öncelikle. Fakat ölümü her canlı bir gün muhakkak tadacaktır.
Fakat gene de tedbir senden takdir Allah'tandır. - 06-05-2021, 13:13:27Öncelikle çok geçmiş olsun hocam. Ölümü sık sık hatırlamak lazım gerçekten. Böylece hem hayatımızın kıymetini biliriz, hem de ahiretimiz için daha hazırlıklı bir hale geliriz.
Nisa Suresi 78.Ayet: Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile, ölüm size ulaşacaktır.
___
Mu'minun Suresi
99-100: Nihayet onlardan birine ölüm gelip çatınca, “Rabbim! Beni geri gönder de, geride bıraktığım dünyada iyi işler yapayım” der. Hayır! Onun söylediği bu söz boş laftan ibarettir. Önlerinde, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah vardır.
101: Sûra üflendiğinde artık ne aralarında akrabalık bağları kalacak ne de birbirlerine soru sorabilecekler!
___
Peygamber Efendimiz:
“Ağız tadını bozan ölümü çok hatırlayınız” buyurur
Kaynak: Tirmizi, Zühd 4 IV, 553
____