İzmir de olanlar konuya bakabilir mi :)
66
●1.759
- 19-03-2021, 11:03:38Aynı şekilde atakent de olabilir diğer arkadaşın dediği gibi.
- 19-03-2021, 12:03:11Yıllardır İzmir'de yaşayan biri olarak, Bostanlı-Karşıyaka tarafını önerebilirim. Buca'da yaşıyorum, yani istediğin havayı aramak için Buca'yı tercih etme. Belki Şirinyer olabilir ama denize daha yakın olmak ve bir tık daha nezih bir ortam için Bostanlı-Karşıyaka tarafı tercih edebilirsin. Tabi burda ki yorumları oku ama bence daha güzeli, 1 haftalık kısa süreli bir yer tut sonra söylediğimiz yerleri 1 hafta boyunca gez böylece gözlemleyerek karar ver. Sonuçta gelik 6 ay belki 1 yıl kalacağın yerleri seçeceksin.
- 19-03-2021, 12:36:07Doğma büyüme izmirliyim. Askerlik ve üniversite dışında ve 2 yıllık bir istanbul macerası dışında hep izmirde yaşadım. Menemende yaşıyorum. Menemen biraz dışarda kalsa da izban ( banliyo) ile 25 dk da karşıyaka , yine 1 saatte hem bornova hem de alsancağa gidebiliyorum. Ev tercihinizi hem gelir hem de yaşamak istediğiniz ortama göre seçmenizi öneririm. Menemen biraz daha sakin bir hayatın döndüğü bir yer ben de çok hareketi seven biri değilim ama hareket istersem olan yere de hızlıca gidebiliyorum. Bunun yanında aracınız varsa zaten çevreyolu ile foça 30 40 dk , çeşme 1.5 saat , kuş adası 2 saat mesafede.
- 19-03-2021, 12:59:06Hocam Bornova Atatürk mahallesi nasıl? Yani araştırmam sonucu en ideali Bornova gibi geliyor.konuralppolat2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-03-2021, 13:55:00Bornova küçükpark veya büyükpark tarafı olabilir.Onun haricinde Alsancak olabilir oda olmadı Balçova 😊
- 19-03-2021, 13:58:16hocam izmir üçyol tarafı çok iyidir. kendimde burada yaşıyorum her yere yakın tam merkezi konum çünkü
Uzak durun bornovadan hele ki Mevlanadan kaçın. Sakin semtlerden isterseniz mavişehir, bostanlı İzmir'in en gelişmiş semtleridir biraz araştırma yaparsanız 2+1 bir ev bulabilirsiniz. Onun dışında Çiğli Park Yaşam evleri olabilir, uzak durmanız gereken yerlerde Buca, Çiğli(park yaşam hariç), bornova, karşıyaka. Çok göç alan ve insanlarının kaliteli olmadığı semtlerdir buralar. Hiçte sakin değiller.