• 09-03-2021, 00:40:58
    Böyle çetrefilli işler hep beni bulur.Adam öyle bir güvenlik yapmış ki bios pilini çıkarsan bile şifre kırılmıyor.Entegreden kısa devre yapmanı istiyor.Söktüm söktüm baktım bu iş bitmiyor sinirlendim koydum kenara.. Klavye vs hepsini söktüm entegreyi taaa en alta koymuş şu mekaniği bile çıkaramadim o kadar da uğraştım.Bu kadar karışık sistemi hangi mühendis yapmışsa ...

Bu iş için 150 TL istedim adam belki kabul etmez dedim inatçı adam kabul etti 😀

Sorun: Unutulan bios şifresi kırma

• 09-03-2021, 00:45:30
    Ram im yakınında oluyor genelde kısa devre yapılacak uclar bilginiz olsun
  • 09-03-2021, 00:48:23
    Üyeliği durduruldu
    Bios değilde Symantec Pgp disk şifresine benziyor. Farklı bir disk taktığında açılıp açılmadığı kontrol edermisin? Bioslar T400 de o kadar gelişmiş değil 10 sene öncenin notebooku bu. pili çıkarınca kısa süre sonra şifre uçar.
  • 09-03-2021, 00:53:08
    info adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ram im yakınında oluyor genelde kısa devre yapılacak uclar bilginiz olsun
    Ram e yakın evet ama önce şu mekaniği çıkarmam lazım.O mekanik komple boydan boya .. O da çok uğraştıracak beni elimde kalacak.İçerisi çok karışık toplanmış.

story80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bios değilde Symantec Pgp disk şifresine benziyor. Farklı bir disk taktığında açılıp açılmadığı kontrol edermisin? Bioslar T400 de o kadar gelişmiş değil 10 sene öncenin notebooku bu. pili çıkarınca kısa süre sonra şifre uçar.
    Hdd ile alakasi yok hocam onu takmadiğim zamanda aynı .. Aynı modeli bios piliyle halleden de var.Yabancilarda gördüm.Ama iki yöntem var.
    Biz de olan laptop entegreye kısa devre yaptirarak şifreyi kırabiliyor.Laptopu öyle karışık yapmışlar ki komple söktüm şu mekanik koruyucu çıkaramadim.Biraz daha uğraşsam ya elimde kalacak veya geri toplayamayacağım.O kadar karışık toplamışlar.
  • 09-03-2021, 01:00:37
    Laptop tamirimi en sinir olduğum vidaları karıştırmak
  • 09-03-2021, 01:01:26
    story80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    https://www.laboneinside.com/lenovo-...word-bin-file/
    burada söylenene göre t400 modelinde Bios şifresi özel bir EEPROM'da tutuluyor.
  • 09-03-2021, 01:03:48
    fatihalgul432 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Laptop tamirimi en sinir olduğum vidaları karıştırmak
    Vida arttırmayan usta olamaz 😀 Bir daha Thinkpad geldimi direkt arkadaşa yönlendirip komisyonumu alacağım.