• 04-03-2021, 23:10:00
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Herkese hayırlı forumlar diliyorum direk konuya girmek istiyorum
    Arkadaşlar bundan 4-5 ay önce kendimize ev yapmak için bir arsa satın aldık. O dönemlerde arsanın önünden yüksek gerilim hattı geçiyordu (üstünden veya içinden degil 10 metre ilerisinden geçiyor)
    Bir mimarla anlaştık projemiz filan çizdirdik bunun hakkında aydeme görüş sunduk. İnşaat yapabilecegimizi söyledi buraya kadar tamam direk varken inşaat yapabiliyoruz. Arsa ile diregin zerre birbiriyle alakası yok.
    Proje o dönemde belediyeye giriş yapıldı kontrol vs ruhsat için. O sırada arsanın önünde bulunan yüksek gerilim hattını kaldırmışlar. Bizde tekrardan aydeme gidip buradan yüksek gerilim hattınının kaldırıldıgına dair bir yazı yazmasını istedik. belediyeye vermek için daha sonrasında böyle bir yazıyı aldık belediyeye verdik. Projemiz yine okeylenmedi.
    Bizde aydeme gittik derdimizi anlattık Tapu ve arsanın genel bilgilerini bizden istediler ve dosyayı ankaraya gönderdiler. bunun için 6-7 ay gibi bir süre beklememiz gerekiyormuş.
    Yani ankaradan yazı gelecek, yeni tapu çıkacak tapuya buradan yüksek gerilim hattı yoktur yazısı yazılsın diye tam tamına 1 seneye kadar bile sürebilen bir süreç içerisine girmemiz gerekiyor.

    Başından böyle bir olay geçen var mı? işlemi nasıl hızlandırabiliriz gimer'e yazmam fayda eder mi?
    Sizcede saçma değil mi? elektirik diregi varken başlayabiliyorsunuz görüş ile elektirik diregi yokken başlayamıyorsunuz.
  • 04-03-2021, 23:12:01
    #2
    bu gayet normal hocam. bunun nedeni yüksek gerilim hatlarının planlanmasından kaynaklı. bunu planlayan ankara olduğundan buraya tekrar bir hat çekilip çekilmeyeceği gibi net ve kesin bir veri geldikten sonra onay alınabilir.
  • 04-03-2021, 23:13:29
    #3
    arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bu gayet normal hocam. bunun nedeni yüksek gerilim hatlarının planlanmasından kaynaklı. bunu planlayan ankara olduğundan buraya tekrar bir hat çekilip çekilmeyeceği gibi net ve kesin bir veri geldikten sonra onay alınabilir.
    Başka bir yüksek gerilim hattı planlanmıyor. Tamamen kaldırılmış.
  • 04-03-2021, 23:16:02
    #4
    yasincetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başka bir yüksek gerilim hattı planlanmıyor. Tamamen kaldırılmış.
    işte hocam bunun onayı ve kesinleştirme süreci uzun oluyor.