• 26-02-2021, 06:27:37
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar öncelikle linçlemeden önce muhalif bir kişilik olduğumu belirtmek istiyorum. Bu yazdıklarımı gözlemlerime dayanarak söylüyorum.

    bariz bir işsizlik olduğunu düşünüyorum bu bir gerçek. Ama hepsi sistemin suçu mu ? Buna çok emin değilim.

    Dünyadaki dönüşümü kavrayamayıp hala işlerini dijitale dönüştürmeyen, inovatiflikten uzak bir halk var.

    üniversiteye keyfi girip 3.ayda bıraktım. Koca Ege üniversitesinin girişimcilik topluluğu maksimum 20 kişiydi.(Çok uzun süredir yazılım ile uğraştığım için Yunan arkeolojisi bölümüne yöneldim)

    üniversite içersinde herkes inovasyondan uzak , bilgisayar - yazılım mühendisliği öğrencilerinin bölümlerindeki teknolojiler ve ilerleyiş hakkında tek bir bilgisi/tecrübesi olmayan insanlarla dolu olduğunu gördüm.

    Genel olarak her bölüm bu şekildeydi.

    bu şekilde devam edilen bir ülkede işsizlik değil kalifiye eleman sorunu var gibi duruyor.

    Çevremdeki yazılımcılar yardım etmek için aylık 3-4-8k kazandıkları işler yerine çok büyük projeler aktardım. Ve hepsinde zararlı çıkan ben oldum.

    Fikrimce bu ülkede ki sorunun işsizlik değil yenilikçi olamamak , iş ahlakı ve prensiplerine sahip olamamak olduğunu düşünüyorum.

    fikirlerinizi duymaktan keyif alırım
  • 26-02-2021, 06:35:48
    #2
    Adam üniversiteyi yeni bitirmiş tecrübeli eleman lazım diye ilan veriyor millet bu adam nasıl tecrübe kazanacak?
  • 26-02-2021, 06:37:17
    #3
    Üyeliği durduruldu
    byjameson adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    akpli değilim ama diyerek başlayan tipik hükümet yanlısı yorum. kahverengi olana kadar dil devam. senin gibi insanlardan bıktım usandım. görmek dahi istemiyorum senin gibi insanları

    Hatalı bir bakış açısı. Beni tanımıyorsunuz ilk cümleyi o yüzden yazmak istedim. Benim şu an ki hükümetle olan karşıtlığım konuşmanın çok ötesinde pratik eylemlere dökülü durumda. Konuşmak yerine bir çözüm üretmenin tarafında oldum. Çözüm olmayınca da ülkenin atmosferinden sıkılıp yurtdışına taşındım hocam.

    Bahsetmek istediğim şeyin aslında tam olarak kavrayamadınız sanırım. Hala geleneksel mesleklerin eğitiminin verilmesinden ve insanların pratik eksikliğinden ve girişimcilikten uzak olup memuriyet kafasında olmasından bahsediyorum.

    emin Çapa aslında benim yerime bir açıklama yapmış
    https://www.instagram.com/tv/CLhmAl5...d=ur0iijcs5qx3
  • 26-02-2021, 06:37:44
    #4
    Millet keyfi intihar etmiyor herhalde
  • 26-02-2021, 06:39:51
    #5
    Üyeliği durduruldu
    ElRey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Millet keyfi intihar etmiyor herhalde
    Hocam bahsettiğim konu aslında geleneksel meslekler ile uğraşan insanlar değil. O sektörlerin biteceği çok belliydi. Korona bunu hızlandırdı. Tezgahtarlık, garsonluk,taksicilik,şöförler vs. bu tür mesleklerin zaten 21. Yüzyılda yeri olmaması gerekiyor. Muhtemelen 5-10 Seneye kadar komple kalkmış olacak
  • 26-02-2021, 06:41:07
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Ragnarok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adam üniversiteyi yeni bitirmiş tecrübeli eleman lazım diye ilan veriyor millet bu adam nasıl tecrübe kazanacak?
    Sevgili hocam , asıl sıkıntının bu noktada başladığını düşünüyorum. 10-11 yaşından beri yazılımla uğraşıyorum ben. Şu an 23 oldum. 4 sene üniversitede 101 oynamak yerine ciddi bir tecrübe edinmek çok zor değil
  • 26-02-2021, 06:45:07
    #7
    Arkadaşlar daha acele etmeyin 65 yaş ve üstü emekliliğin yaratacağı işsizliği görmedik bile. Şuandaki işsizlik yıllar içinde katlanarak devam edecek.

    Benim tahminim son 10 yıl içinde doğan çocuklar en iyi ihtimalle %50 işsiz olacaklar.

    düz mantık düşünürsek son yıllarda işe girenlerin hemen hepsi 60-65 yaş ve üstünde emekli olabilecek. Bu yaştan önce yılı doldurup emekli olma hakkı kazananlar emekli maaşı yaşı dolunca bağlanacağı için emekli olmayacaklar. Basit bir deyişle onların yerine yeni personel alınmayacak.

    Ülke şartlarına baktığımızda ağır sanayide kimse o yaşta personeli çalıştırmaz, ülkemizde 40 yaşından sonra bulma ihtimalin çok düşük olduğunu düşünürsek ya gençler işsiz kalacak yada 50 yaş üstü işsiz kalacak.

    Bu sebeplerden dolayı özellikle çocuklarımız için rakibi olacak %50'nin önüne nasıl geçebilir bunları değerlendirmek lazım. Ve bu yönde çocuklarımızın yaşantısını yönlendirmek lazım. Bu yarış sonrası hayatının çoğunu eğitime harcamış, çocukluğu elinden çalınmış bir nesil yetişecek ve bunların yarısı da işsiz kalacak.
  • 26-02-2021, 06:46:47
    #8
    mobpiper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sevgili hocam , asıl sıkıntının bu noktada başladığını düşünüyorum. 10-11 yaşından beri yazılımla uğraşıyorum ben. Şu an 23 oldum. 4 sene üniversitede 101 oynamak yerine ciddi bir tecrübe edinmek çok zor değil
    Bedavaya mı çalışalım ne yapalım hala anlamıyorsun tecrübeli eleman alımı yapıyor millet bedava çalışayım 3-5 yıl tecrübe mi kazanayım diyecek bu millet ? Tecrübesiz eleman alan mi var her bölüm için geçerli bu sadece yazılıma odaklanmışsınız yeniliğe odaklanmışsınız bu ülkeye memur da lazım asker de lazım yazılımcı girişimci olup da dönmüyor bu ülkenin değirmeni belediye çalışanı lazım siyasetçi lazım futbolcu lazım hepsinden lazım ama gel gör ki 95 puan alan adam atanamıyor yarış motorcusu bilmem nereye milletvekili olarak atanıyor kendine gel hocam sen yazılım okudun girişimcilik yaptın diye herkes senin yolundan gelemez
  • 26-02-2021, 06:51:29
    #9
    mobpiper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sevgili hocam , asıl sıkıntının bu noktada başladığını düşünüyorum. 10-11 yaşından beri yazılımla uğraşıyorum ben. Şu an 23 oldum. 4 sene üniversitede 101 oynamak yerine ciddi bir tecrübe edinmek çok zor değil
    Herkes beyaz yakalı olsun o zaman, sokakları beyaz yakalar temizler, çöpleri onlar toplar, tarlada onlar çalışır, tarım ve hayvancılığı onlar yapar.

    Siz tecrübe ilanlardaki olayını yanlış anlamışsınız