Arkadaşlar öncelikle linçlemeden önce muhalif bir kişilik olduğumu belirtmek istiyorum. Bu yazdıklarımı gözlemlerime dayanarak söylüyorum.
bariz bir işsizlik olduğunu düşünüyorum bu bir gerçek. Ama hepsi sistemin suçu mu ? Buna çok emin değilim.
Dünyadaki dönüşümü kavrayamayıp hala işlerini dijitale dönüştürmeyen, inovatiflikten uzak bir halk var.
üniversiteye keyfi girip 3.ayda bıraktım. Koca Ege üniversitesinin girişimcilik topluluğu maksimum 20 kişiydi.(Çok uzun süredir yazılım ile uğraştığım için Yunan arkeolojisi bölümüne yöneldim)
üniversite içersinde herkes inovasyondan uzak , bilgisayar - yazılım mühendisliği öğrencilerinin bölümlerindeki teknolojiler ve ilerleyiş hakkında tek bir bilgisi/tecrübesi olmayan insanlarla dolu olduğunu gördüm.
Genel olarak her bölüm bu şekildeydi.
bu şekilde devam edilen bir ülkede işsizlik değil kalifiye eleman sorunu var gibi duruyor.
Çevremdeki yazılımcılar yardım etmek için aylık 3-4-8k kazandıkları işler yerine çok büyük projeler aktardım. Ve hepsinde zararlı çıkan ben oldum.
Fikrimce bu ülkede ki sorunun işsizlik değil yenilikçi olamamak , iş ahlakı ve prensiplerine sahip olamamak olduğunu düşünüyorum.
fikirlerinizi duymaktan keyif alırım