• 25-02-2021, 02:03:58
    #37
    Adamların istediği meblağı ver yani hocam nedir bu kadar yokuşa sürme isteği. Biraz makul olun.

    Geçmiş olsun.
  • 25-02-2021, 02:04:45
    #38
    Copy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Görüldüğü üzere plaka yok maalesef.



    Sadece bacakta kırık var.
    plakasız trafiğe çıkan bir motosiklet sürücüsüne motor tescilli ise 2081 TL ceza ödemek zorundadır. Tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde borç ödenirse yüzde 25 indirimli öder.
  • 25-02-2021, 02:04:47
    #39
    MuratCENGEL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam geçmiş olsun umarım arkadaşın durumu iyidir. Ama suçlu siz gibi duruyorsunuz. Kontrol etmeliydiniz arkanızdan gelen var mı diye dönemeye başlamadan önce ki orada dönülmez u dönüşü yasak tabelası olmaması sizin oradan u dönüşü yapabileceğiniz anlamına gelmez.

    edit: ayrıca yolun durumu oradan devamlılık sağlıyor gibi motorcu sizin döneceğinizi kestirmedi ise siz ani bir dönüş yapmış olmalısınız. Motorcu soldan gidiyormuş belli ki ve yol ayrı mı değil mi belli bile değil buradan bakınca. Sizin sağdan sola birden kırmanız motorcuyu bu hale sokmuş.
    Hocam geçen bende kaza yapıyordum neredeyse. Soldan sağa geçerken aynaya baktım kimse yoktu tam geçerken birden belirdi motorcu. Öyle manevralar yapıp sağımdan solumdan geçiyorlar ki sürekli araya girip bizi zor duruma sokuyorlar. Görmediğin zaman suçlu ben oluyorum. Genellikle kör noktalardan geçiyorlar birde.
  • 25-02-2021, 02:09:19
    #40
    Sahibinin size teklif sunmasının %90 sebebi sigortasız personel çalıştırmasından dolayıdır.
    Avukat diye sizi arayan kişiye para ödemeyin. Vicdanınızın rahat etmesi için kaza yapan arkadaşa ulaşıp onunla beraber ortak bir çözüm bulmanız en mantıklısı olur. Geçmiş olsun
  • 25-02-2021, 02:09:31
    #41
    Üyeliği durduruldu
    Konuyu başından düzgün anlatsan bende dahil olmak üzere çok farklı yazacaklar.

    1) Ağır yaralanma falan yok bu olayda, Ölüm riski falanda yok.
    2) Karşı tarafın plakası yok. Plakasız araç ile kazaya karışmışsın. Ehliyeti falan var mıydı? %99 o da yok.
    3) Yasal olarak senin bunda sorumluluğun bence olamaz. Çünkü yasal olarak ortada bir olay yok 2. yazdığım şey yüzünden.
    4) Buna kasko falan filan karşı tarafa ödeme yapmaz. Yapamaz.

    Genede insanlıktır, hastane masraflarını karşılaman tavsiyemdir. Kendi vicdanın açısından.
  • 25-02-2021, 02:12:46
    #42
    Bu tür kazalarda yaralı olduğu İçin polis gelir. Sen polisleri olay yerinde bekleyip olayı resmiyete dökecektin. Çok büyük hata yapmışsın. Avukatım diyip para istemeye başladılarsa işin zor. Allah yardımcın olsun..
  • 25-02-2021, 02:14:38
    #43
    Zyklon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konuyu başından düzgün anlatsan bende dahil olmak üzere çok farklı yazacaklar.

    1) Ağır yaralanma falan yok bu olayda, Ölüm riski falanda yok.
    2) Karşı tarafın plakası yok. Plakasız araç ile kazaya karışmışsın. Ehliyeti falan var mıydı? %99 o da yok.
    3) Yasal olarak senin bunda sorumluluğun bence olamaz. Çünkü yasal olarak ortada bir olay yok 2. yazdığım şey yüzünden.
    4) Buna kasko falan filan karşı tarafa ödeme yapmaz. Yapamaz.

    Genede insanlıktır, hastane masraflarını karşılaman tavsiyemdir. Kendi vicdanın açısından.
    Olayın yanlış anlaşılacağını düşünmediğim için açıklama gereksinimi duymadım.
    Vicdanen açıkcası rahatsız hissetmiyorum sadece motorcuya üzüldüm emekçi ve işçi bir arkadaşım en nihayetinde böyle bir olayın yaşanmasını asla istemezdim empati kuruyorum biz aracın içinde korktuysak kendisi nasıl bir acı yaşamıştır tarif edilemez lakin işletme sahibi sigortalı çalıştırsaydı ve hastane masraflarını sigortada karşılasalardı muhtelemen elemanın masraflarını kendileri vermemek için beni sıkıştırıyorlar.
  • 25-02-2021, 02:14:54
    #44
    suç kimde bilemem.yaya kaldırımından bile geçen.ters şeritten bile giden dolu motokurye görüyorum bazen sinir oluyorum. ama böyle motokuryeyi yerde görünce üzüldüm.umarım kalıcı sakatlığı olmazda iyileşir. bir insan kedi çıkarmı çcouk çıkarmı yola diye aklında hep bu düşünce olsa.bu tip kazalar olmaz.u dönüşü yapmak yasal olan yerlerde bile dikkatli olmak lazım.burası türkiye her an heryerden çıkabilir birşeyler. bu zihniyetle yaşamak lazım
  • 25-02-2021, 02:18:48
    #45
    Üyeliği durduruldu
    @Copy; bu olayda senin yasal olarak hiç bir sorumluluğun yok. Çünkü karşı taraf yüzünden yok. Adamlar işi resmiyete dökmek istememiş. Sigortasız çalışan, plakasız araç büyük maddi cezalar. Adam yaralanmış çalıştığı işyerinin anasını ağlatırlar. Adamlarda senin yaşadığın şoktan yararlanmaya kalkmış.

    Genede kendi hatan olduğuna dair şüphen varsa hastane masraflarını öde. Vicdanın rahat olsun. %99 garibanın tekidir o motorcu. Yaptığınıda sevap olarak say. Ülke kötü durumda ve insanlar saçma sapan şartlarda çalışabiliyor.