Mars'a gerçekten roket gönderildimi ?
48
●1.253
- 22-02-2021, 14:52:42Kendi kafasına göre ayeti tevil ediyor. Ayet senin algınla olmaz. Peygamberin efendimizin açıklamasıyla olur. Akıl durdurucu şeylere şahit oluyoruz
- 22-02-2021, 14:53:56Atmosfer geçiliyor, hadi ABD yalancı Çin, Rusya'da belirli zaman aralıkları ile uzaya araştırması için robotlarını yolluyor ABD'yi bir kaşıkta boğacak devletler bunlar, resim hocan biraz enteresan düşünüyor, hiç birşeyin olmadığı uçsuz bucaksız bir gezegen orası ne bekliyordu bina mı?. Ayrıca kitapta bahsedilen sınır, uzay veya evren sınırı olabilir orada da dikkat ederseniz "bir güç" ifadesi var, yani bu ilahi bir güç mü yoksa teknolojik mi orası muamma teknolojik güçse evrenin bile aşılabileceğini söylüyor, fakat tabi evren böyleyse onu kaplayan şeyde inanılmaz olmalı kaldı ki biz daha ışık hızında seyahat edemiyoruz. Ayrıca Mars'ın 2-3 milyar yıl önce Dünya'ya benzediğini, fakat sonradan manyetik alanı olmadığı için güneş tarafından süpürüldüğünü artık kesin bir şekilde biliyoruz, şimdi o zamandan kalma fosiller varsa yaşamın Dünya'ya özel olmadığını, kitapta geçen her yaratılmışın Dünya'da olmadığını ve özel olmadığını kanıtlar bu bilime büyük bir ilerleme kaydettireceği gibi, dinide yalanlamaz aksine, cümlelere bu kadar basit anlamlar yüklemememiz gerektiğini ifade etmiş olur. Henüz yanı başımızda bir gezegende fosil bulunursa mutlaka Dünya gibi olan bir sürü yada ona benzeyen karbon bazlı olmasa da tamamen başka kaynaklı gezegenler ve yaşamlar vardır.
- 22-02-2021, 14:58:15Resim hocası resim yapmaya ara versin, şöyle insanlardan uzak doğa yürüyüşü felan yapsın. Herşeyi kafaya takmasın, takınca sonuç ortada. Allahtan resim hocası, başka branş değil.
- 22-02-2021, 17:12:19Üyeliği durdurulduBu avallar birde şunu anlamıyor, mars a gitmek tabiki çok karmaşık bir süreç ama sonuçta hesaplamaları oldukça klasik, çoktan ortaya konmuş bir rota-yörünge hesaplamasıdır son zamanlarda yaygınlaşma nedeni motor ve iletişim teknolojilerinin daha uygun hale gelmesine, biraz da doğru vaktin gelmesine bağlanabilir yoksa yeni bir hesaplama yok ortada,mesela bir nükleer bomba tasarımı kuramsal olarak mars a gitmekten çok daha karmaşıktır, nükleer teknolojiyi aşmış bir ülke için bu tip uzay görevleri çok daha kolay, hadi marsa gitmek yalan gözünün önündeki çok daha gelişmiş teknolojilerde mi yalan, iq su 80 altı olmayan normal bi lise eğitimi almış ruh sağlığı yerinde biri bu muhabbeti açmaz
- 22-02-2021, 20:13:38Resim hocası resim yapsın nasa uzayı araştırsın herkes kendi alanıyla uğraşsın