Merhaba, ülkemizde vergi sistemi gerçekten akla ve mantığa uygun olsa kimse zaten vergi vermekten kaçmayacak.
Fakat insanlar vergi adı altında resmen devlet tarafından soyuluyor, doğal olarak herkes kaçınmak istiyor...
Kasada para kalmadı arkadaşlar, her şeyden vergi alma ihtimalleri yüksek şu anda nefes, yaşama, sokağa çıkma aklınıza gelebilecek her şey.
Tek üzüldüğüm şey ne biliyor musunuz?
Hayalleri olan gençlerimiz, mesela ben bundan 3-5 sene önce bilgisayar almıştım kafam rahat bir süre, ancak düşünün şu anda hayalinde bir app olan, bir proje olan gençler bilgisayar dahi alamıyorlar. Soruyorum şimdi size biz nasıl gelişeceğiz? Uygulama yazabilmek için, derslerine girebilmek için, bir projeyi hayata geçirmek için bilgisayar dahi alamayan gençlerimiz varken; biz nasıl gelişeceğiz?
Yazılımcılar Hayırlı Olsun
22
●649
- 17-02-2021, 22:16:47
- 17-02-2021, 22:44:40Aslında burada şu mantık işlense çok daha doğru olacak vergi incelemesi yerine örnek olarak bir platform ile işlerini yürütenlere ilgili platform tüm vergi kesintilerini yapıp kişiye ücretini ödeyebilir. Gençler işsiz ve sıfırdan şirket açabilecek güce sahip olamayabilir bir yol gösterilmeli ve eğer bu yolda gitmeyen olursa en ağır vergi cezası uygulanmalı ama şuan ayda 2 3 bin kazanana şirket aç demek bana pek mantıklı gelmiyor ama pratikte vergi ödenmesi gerekiyor.