Mahkeme hk.
9
●341
- 09-02-2021, 06:43:19Birisine aPtal mısın? Dediğim için beni mahkemeye vereceğini söylüyor sizce bununla uğraşır mı? Verirse sicilime işler mi
- 09-02-2021, 06:45:15Hiç bişey olmaz hocam kafana takma🙂 çok önemli kişi olsa bile uğraşıcağını zannetmiyorum çünkü çok ağır bi hakaret değil.hem soru sormuşsun aptal mısın ? Diye direk aptal dememişsin .
- 09-02-2021, 06:45:28Okumanız gereken kaynak : https://barandogan.av.tr/blog/ceza-h...aret-sucu.html
Özet ile yazılı çizili kanunen biri ile doğrudan şahsına , ırkına , cinsiyetine , kişisel özelliklerine dönük hakaret etmek suçtur. Uğraşmak ister ise bir kişi uğraşabilir. Ancak '' aptal mısın ? '' çok büyük bir etken değil. Bunun ile uğraşacaklarını sanmıyorum. Fakat farklı düşüncedeki biri değerlendirir ise boşu boşuna hayatınızdan zaman gider. Karşınızdaki kişi buna değmiyor ise '' Aptal mısın '' diyene kadar iletişimi kesin ve uğraşacak daha güzel ve vaktinizi daha verimli geçirecek bir şey bulun - 09-02-2021, 07:21:14Hocam hakaret suçu. Uğraşırsa işler... Tazminat davasına kadar yolu var. Size verilen para cezası dışında 5 yıl içerisinde 2. bir suçu işlemeyin yoksa hapis derler. Tabi şikayet eder, mahkeme sonuçlanır ve karar günü gelirse.
- 09-02-2021, 07:29:46Özür dileyerek konuyu kapatabilirsiniz. . Bunu da uygun bir dille yapın .
- 09-02-2021, 08:32:42Soru cümlesidir diyenleri dikkate alma.
Kesinlikle hakarettir.
40 yaşında mısın? cümlesi bir soru cümlesidir çünkü soran kişi bir yanıt bekliyordur.
Aptal mısın? ifadesi bir soru cümlesi değildir çünkü söyleyen karşılığında bir yanıt beklemiyordur.
Aptal mısın? cümlesinde açıkça isnat vardır. Karşılığında yanıt beklenmeyen bir yargı cümlesidir.
Biri bir insana O... Ç.... musun? dediğinde bu soru mudur? Hakaret içeren ifade soru haline çevrildiğinde bu hakareti soru haline çevirmez.
O nedenle eğer uğraşmak isterse ve işi mahkemeye götürüp ispatlayabilirse ceza alabilirsin. - 09-02-2021, 09:05:35en son letgo'dan uçak satıyordun.
şimdi millete hakaret falan.( aptal mısın ) hakaret sayılır,
unutma terlik bile suç aleti sayıldı.Emsal karar var. Yeter ki güzel bir dilekçe versin hakarete uğrayan yeter de artar ( ha genelde insan uğraşmaz dua et sende de öyle olsun)
unutma ki umuma açık bir alan olan herkesin görebileceği sosyal medya'da bir insana hakaret edersen ve uğraşmak isterse çok güzel uğraşır.
hapis olmaz ceza olmaz belki ama zincirleme olarak bu hareketlere devam ettiğin ispatlanırsa bu sefer sıkıntı yaşayabilirsin.
düşünsene olmayan uçağı satma ilanını adam şikayet ettiyse bu adam da seni hakaretten şikayet ederse. Adli mercilerde nasıl bir savunma yapabilirsin ?
sosyal medya'da çok fazla takılma gerçek hayatın ile bu sanal alemi ayır kafan rahat etsin.Belli ki çok kaptırıyorsun kendini.
Facebook konun vardı forumda ben facebook türkiye'ye ofis açmaya mecbur dediğimde bile bana neler yazmıştın alaycı şekilde açmaz kim ne yapsın türkiye'yi falan demiştim.
ben ise sana bekle ve gör zamanı gelince anlayacaksın yazmıştım. sonuç dediğim gibi ofis açmayı kabul ettiler.