nedir bu fiyat farki
62
●2.544
- 09-01-2021, 17:26:47Helal sana kardeşim...Bey_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-01-2021, 17:47:35Biz mukayese konusunda yetersiz bir milletiz.blackblade32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O yüzden verileri alıp yanlış sonuçlar çıkarıyoruz.
1) Alkolün bizde pahalı olmasının nedeni ağır vergiler. Bu bir devlet politikası. İçki bize haram, Ruslar ise şarap kilisede içiliyor diye hıristiyanlığı seçmiş bir millet. )))
2) Hayat standardını belirleyen şey akşamları çıkıp 10 bira içebilmek değil.
3) Etin kilosu tüm hıristiyan ülkelerde bizden düşüktür, çünkü adamlar DOMUZ eti yiyebiliyorlar. Domuz bir batımda 20 ye yakın yavru yapabilir, 6 aylıkken üreme yaşına ulaşır ve senede 3-4 kez doğurabilir. Yani bir çift domuzdan bir senede en az 400 domuz üretebilirsin. Ve besin konusunda seçici değildir en iğrenç şeyleri bile yiyerek ete çevirebilir. Biz dini olarak dünyanın en verimli ve lezzetli et kaynaklarından birinden mahrum olduğumuz için etin kilosu bizde bu kadar pahalı. Oralarda salamı sucuğu pastırmayı domuzdan yaparlar. Bu nedenle dana ve koyun eti üzerindeki talep azalır ve fiyatları düşer.
Bizde ev kiraları daha düşük.
Tekstil daha düşük
Sebze meyve fiyatları daha düşük.
Rusya'nın taşrasında hastanelerin durumlarını görmezsin inşallah.
Ya da Rusya'da bir diş ağrısı çekmezsin umarım, dişçişik fiyatlarını görmeyesin.
Her ülkede daha ucuz ve daha pahalı şeyler var, bu ülkenin üretim politikası ile alakalı. Rus devletinin gelirlerinin %60 ı doğalgaz ve petrol ihracatından. O yüzden orada benzin doğalgaz araç fiyatlarının ucuz olması gayet normal. Biz de büyük tekstil ihracatçılarındanız bizde de kıyafet ve ayakkabı fiyatları daha ucuzdur. Hatta bizde tekstil o kadar ucuzdur ki, turistik yerlerde turistlere kazıklı fiyatlarla tekstil ürünleri sattıkları halde onlara ucuz geldiği için Türkiye'de alışveriş yapıp geri dönüyorlar.
Ben İzmir'de yaşıyorum. Ofisimden kordona mesafe 200 metre. Yazın plaja gidip gelmek için 40 liralık akaryakıt yeterli. O Ruslar da deniz görmek için bütün sene kredi taksidi ödüyorlar ya da para biriktiriyorlar.
Yani böyle Rusya 'da süper yaşanır zannediyorsanız 2 sene geçirin. Sonra koşa koşa döneceğinize garanti verebilirim. - 09-01-2021, 18:13:42Konu sahibi kendi yaşadığını anlatmış neredeyse adama senin yaşadıkların yanlış denecek
. Bir rus vatandaşı araba almak için kaç saat/gün/ay çalışıyor ev almak için kaç saat çalışıyor gibi kirada olan kişi maaşın yüzden kaçını ödüyor ortalama olarak karşılaştırma yapılırsa mesele netliğe kavuşur.
Ülkemizdeki geçim zorluğunu ve yanlış yönetim ile yüzleşmek yerine kendimize teselli noktasını aradıkça bu tür konular daha çok azalır - 09-01-2021, 19:04:02Bunlara cevap yazacağım ancak şu an müsait değilim unutmayayım diye alıntıladım.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
. Bir rus vatandaşı araba almak için kaç saat/gün/ay çalışıyor ev almak için kaç saat çalışıyor gibi kirada olan kişi maaşın yüzden kaçını ödüyor ortalama olarak karşılaştırma yapılırsa mesele netliğe kavuşur.