• 26-12-2020, 15:16:40
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Merhaba Arkadaşlar
    Yaşımı profilimde görebilirsiniz. Bir anne ve bir kadın olarak bu foruma yeni katıldım. Oğlum hep bu forumda zaman geçirir bana gösterirdi anne burdan para kazanıyorum bak burdan sende nasıl ördüğün ürünler satabilirsin. Bal , Peynir , Çöekelek vs ne yaparsan buraya ekleyebilirsiniz benide buraya üye etti bende burda yeni yeni öğreniyorum birşeyler. Yaşımdan dolayı dışarı çıkamıyorum hasta olursam fazla şansım olmaz diye burda Off-Topic konularına bakıyorum bazen çok terbiyesiz insanlar görüyorum ve sitede hala nasıl oluyorlar anlam veremiyorum.

    https://www.r10.net/off-topic/262434...post1078898181

    bu konuya bakar mısınız mesela kadınlar şeytandır demiş ısrarla daha çocuğum yaşında bunu yazarken insan utanır Annen olmasa sen dünya'da mı olacaktın acaba diye. Cennet annelerin ayakları altındadır diye düşünür insan. Atatürk'ün kadınlar hakkında ne kadar iyi şeyler söylediğini. Bu tarz insanların bu forumda bence işi olmamalı bir anne olarak ne dinimize ne de ülkeyi bu bize emanet eden Atatürk'e saygısızlıktır bu konu ama arkadaş hala forumda aktif.

    Böyle çok konu var efendim. İnsanların birbirini cinsiyetine , inanışına ve ırkına göre yargıladığı bu sadece bir örnek birçok konu gördüm.

    BENCE R10'DA TİCARETTEN YADA PARADAN YADA İŞTEN DAHA ÖNEMLİ AHLAKA , İNSANLIĞA , OTURUP KALKMAYI KONUŞMAYI BİLYİYOR MU BUNLARA DİKKAET EDİLMELİ

    YOKSA HERKES BİR ŞEKİLDE HAYATINI PARASINI KAZANIR AMA AHLAK , İNSANLIK PARA İLE ALINAMAZ.

    Ben bir anne olarak bu gençleri görünce kötü hissediyorum. Allah başta çocğum olmak üzere herkese hayırlı ahlak , hayırlı kazanç ve devletine insanına çevresine hayırlı bir insan yapsın. İnsanları dinine , cinsiyetine , ırkına ve diğer özelliklerine göre değerlendirmeyen kalbine göre değerlendiren bir insan yapsın. Amin. Herkese sağlıklı günler dilerim. Ailenize ve sizlere selam olsun efendim.


    Ayrıca rica etsem bu konuda bana yardımcı olur musunuz ------------>>>>> https://www.r10.net/off-topic/2623564-instagram-istatistikleri-mi-bozuldu-acaba.html
  • 26-12-2020, 15:19:15
    #2
    Kesinlikle katılıyorum
  • 26-12-2020, 15:20:12
    #3
    Gereksiz polemik yapıyorsunuz hanfendi.

    Kategori off-topic ve genç arkadaşımız hayatına dair kendi çapında tecrübesini paylaşmış mecazi tabirler ile.
  • 26-12-2020, 15:21:33
    #4
    Google 1. Sayfa Garantili
    Henüz 17 yaşında, hayatında tam olarak bazı şeyleri yaşamış, deneyimlememiş olabilir. Kullandığı cümle elbette yanlış. Hayatımda bir çok kızla, kadınla tanıştım diyor, 17 yaşında ne denli bir hayat yaşamış olabilir ki. 3-5 aylık kısa süreli görüşmeler, yanlış atılan adımlar ve buna benzer davranışlar. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda mesajı report ederseniz ilgili arkadaşlar konuyu kapatacaklardır diye düşünüyorum. Evet burası ticaret, yardımlaşma platformu. Ne yazık ki karşılaşmak istemediğimiz çok sayıda şeyle karşılaşabiliyoruz. Binlerce kişi tarafından ziyaret gören, son derece kozmopolit olan bu platformda bu tür şeylerle karşılaşmak ne yazık ki mümkün.
  • 26-12-2020, 15:22:02
    #5
    Öz ablamdan bir kaç yaş büyüksünüz. O yüzden abla diyeceğim müsaadenizle.

    Ablacım sanal ortamın rezilliği olarak düşünebilirsin bu durumu. Kimliğin gizliliği, doğrudan iletişimin olmaması gibi şeyler yaş farketmeksizin böyle davranmasına sebep olabiliyor insanların. Örnek verdiğin başlığı dün akşam gördüm ben de. Uzun bir yazı yazdım, sildim sonra kafayı takmanın gereksiz olduğunu düşünerek. O yüzden nacizane tavsiyem internet dünyasında kötü olarak düşünülmüş şeylere kulağını kapatman. Burası için başka bir seçeneğin yok maalesef.
  • 26-12-2020, 15:24:15
    #6
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Arkadaşın yazdıklarına iyi yapmış ya da kötü yapmış demiyorum eğer sizin yerinizde olsaydım da demezdim. Çünkü hocamın da dedigi gibi off-topic konusuna 17 yaşında bir cocugun sözlerini ciddiye alıp küsmek olmamış biraz. Dışarı da da bir sürü istemedigimiz hoşumuza gitmeyen insanlar var ama biz onları dünyadan yok edebiliyor muyuz? Sizin düşündüğünüz gibi bir dünya olsaydı herkes: Zengin, Süper zekalı, Akıllı, İyiliklerin oldugu tertemiz bir dünya olurdu🤗
  • 26-12-2020, 15:26:08
    #7
    Ablacım annemden büyüksünüz. Sizi kıranlar adına sizden özür diliyorum. Öncelikle çok haklısınız. O kelimeleri kullanan kişinin cezasının hala kesilmemiş olması bile bir yanlıştır tabi ki. Maalesef toplumumuzda ve diğer toplumlarda bu bakış açısı olduğu için ve bu fikirler ilerleyip geliştiği daha kötü düşüncelere dönüştüğü için hem kadın hem de erkek cinayetlerinin önüne geçilemiyor maalesef. Uzak duralım kendimizi düzeltelim toplumdan da umudumuzu kesmeyelim.
  • 26-12-2020, 15:29:34
    #8
    Üyeliği durduruldu
    17 yaşında birisi için; bu Forumda olmamalı tarzı saldırgan yaklaşımlar yerine, şefkat eli yada diliyle yaklaşım sergilemek gerekir. Aksi halde forumda olmaması gereken başka insanlarında olduğunun farkına varmış olacağız. 😊
  • 26-12-2020, 15:32:51
    #9
    Neden foruma kayıt olduğunuzu hatırlayın ve bu boş forum kategorileri altındaki konular ile ilgilenmeyin.