Merhaba hocalarım, daha önceki konumda eğlenceli websiteleri tanıtmıştım
( BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ)
Şimdi ise gezginci arkadaşlar için yurt dışında ücretsiz konaklama sitesini tanıtıcam:
Bu siteyi facebook gibi düşünün ama genelde gezginlerin kullandığı bir oluşum. Gittiğiniz ülkede o bölgenin gerçek kültürünü görmek ve ücretsiz konaklamak için en iyi alternatiflerden biridir. Aynı facebooktaki gibi kullanıcı profili açıyorsunuz, fotoğraflarınızı ekleyip kısaca hayatınız ile ilgili bilgileri giriyorsunuz. Gittiğiniz ülkeleri ve gitmek istediğiniz ülkeleri de belirtebilirsiniz. Yaşınız, mesleğiniz, becerileriniz gibi bir çok detayı da yazabilirsiniz. Bu profilinizi hem gideceğiniz ülkelerde ev bulmak hem de sizin ülkenize gelecek gezginleri ağırlamak için kullanacaksınız. Tabi profili açmakla insanlar sizi hemen kabul etmez ya da sizin evinizde kalmak istemez. Çünkü önce size güvenmek isterler. Peki hiç tanımadıkları birine nasıl güvenecekler? İşte orada devreye sizin hakkınızda yazılan olumlu/olumsuz yorumlar giriyor. Birinin evinde kalınca ya da birini evinizde misafir edince karşılıklı olarak, beraber geçirdiğiniz günler hakkında birbirinize yorum yazıyorsunuz. Bu yorumlar herkese açıktır, herkes görebilir. Ne kadar çok olumlu yorumunuz olursa ev bulma işiniz o kadar kolaylaşır.
SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Gezgincilere Ücretsiz Konaklama Alanı Bulma. (yurtdışı}
2
●84
- 13-12-2020, 10:27:33Yurtdışında 15 gün Couchsurfing ile konakladık eşimle birlikte. İnanılmaz bir deneyimdi.
4 farklı şehirde 4 farklı evde kaldık. Hepsi birbirinden farklı kişilerdi. Biri anne gibiydi, birisi minimalist yaşayan hatta cep telefonu bile kullanmayan bir Amerikalıydı, birisi hayatı zevk-ü sefa içinde yaşayan çok zengin bir mühendis kızdı ve sonuncusu ise Azerbaycan'dan yeni göç etmiş Amazon.com mühendisi bir erkekti. Hayatımın en güzel 15 günüydü diyebilirim. Hepsi evinin anahtarını vermişti
İlk kadın biz geldikten sonra çekip başka ülkeye gitti, evde yalnız kalmıştık iki gün 
Anlatsam roman olur, kesinlikle tavsiye ediyorum.
Karşı tarafı ikna etmek istiyorsanız, copy-paste yapmak yerine profillerini inceleyip onlara göre mesaj atın. Örneğin, evinde köpek besliyorsa sizin için problem olmadığını köpekleri çok sevdiğinizi yazabilirsiniz.
İlk kadın biz geldikten sonra çekip başka ülkeye gitti, evde yalnız kalmıştık iki gün