Çok mu Şey İstedik?
6
●142
- 23-11-2020, 13:38:35Yurtdışına gitmek istiyorum dedim; vatan haini oldum, fetöcü oldum, suriyeye git diyenler oldu.Tek isteğim bir şeyi gerçek fiyatına alabilmek çalıştığımın karşılığını alabilmek.neden insanlar bir ürüne 1 birim ödüyorken ben 10 katını 10 birim ödüyorum? neden köle gibi yasiyayim ki bu ulkede? neden avrupalılar 1 asgari ücretin yarısı ile ps5 alırken ben hiçbirşey yemeden biriktireceğim ve 4 ayda alacağım? herşey ps veya araba değil.hayat kalitesi yaşam şartları alım gücü ve et yiyebilmek. günümüz insanının temel ihtiyaclari.çok mu şey istiyorum?.keşke böyle olmasa birileri devletin hazinesini cebe indirmeyip reformlar yapsa... ancak gidişat iyi değil.tuzu kuru olanlar havadan konuşsunlar takmıyorum bile.
- 23-11-2020, 13:42:10oquzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla ALLAH arasında perde yoktur." (Buharî, Müslim) - 23-11-2020, 13:46:32Aslında katma değer vergileri biraz düşse, ekonomimiz biraz iyileşse, alım gücümüz artsa ülkemiz gerçekten de yaşanabilirlik açısından çok güzel bir hale gelir.
- 23-11-2020, 13:50:10insanlar milliyetçilik yaptıklarını zannediyorlar fakat maalesef böyle değil. Onlara göre sen burada ki şartlarla mücadele ederek mucizeler gerçekleştirmelisin. Bu kişinin kendi seçimidir. Kimi her ne şartta olursa olsun yapabileceklerinin en üst kısmını bilerek ülkesinde yaşamayı tercih eder. Kimi de ufkunu genişletmek ve imkan bulmak adına yurt dışını tercih eder. Bu durum ne gideni vatan haini yapar ne de kalanı milliyetçi. En basit ve güncel örnek Biontech / Pfizer aşısı herkesin malumu türk çiftin başında olduğu bir ekip tarafından geliştirildi. Milliyetçiyim diye yırtınan kişiler bu insanlara ne verebildiler? Gelişmiş bir eğitim mi? İstedikleri kapsamda bir laboratuvar mı? Bu araştırmaları sırasında belki de hiç bulamayacakları bir formül için yıllarını harcarken geçim kaygısı olmadan yaşama fırsatı mı? Yolda işe giderken bir maganda tarafından dövülme ihtimalinin 0 olmasını mı? Aziz Sancar da vatan haini o zaman. Sen şu an hayat standartlarını kafana takmış durumdasın ve bu durumdan kurtulmak için gitmek istiyorsun. Bu da aslında bir başlangıç. Bu standartları düşünmekten insan yapacağı işi yapamıyor bazen. Sen kimseye kulak asma. Gitmen ya da kalman ne seni vatan haini yapar ne de milliyetçi. Öylesin böylesin diyenlerle de dialog kurmak zorunda değilsin. Bırak bağırsınlar istedikleri kadar.

