Ekonomi düzelecek mi? 2.el oto fiyat Düşecek mi?
17
●275
- 21-11-2020, 00:30:53Bunun gibi fırsatçılar kontrol edilmediği sürece piyasa bu şekilde devam eder.
- 21-11-2020, 00:31:492. el araç fiyatlarının düşmesi için öncelikle sıfır araç fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Dolar en azından 5-6tl bandında seyrederse ülkemiz için daha güzel sonuçlar ortaya çıkabilir. Temennimiz de o yönde.
- 21-11-2020, 00:40:45Gerçekte olabilir, gır gır amaçlıda olabilir. Ama araba piyasası tamda bu noktada.elyesaayse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-11-2020, 00:59:23Böyle fırsatçılar olduğu sürece düşeceğini pek sanmıyorum. Geçen sene bu zamanlar 2010 jetta 50 ye sattım şimdi 120 ye alamıyorsun.
Değişen tek şey arabanın yaşı o da olumsuz bir etken ancak fiyatı çok orantısız artıyor. Yani artmasına da alıştık ama bu kadarı da fazla yani. Yazık diyecek bir şey bulamıyorum. - 21-11-2020, 01:01:25Düşecek ise neden dışarıdan 2.el araç alalım?
Bu durumu en iyi yöneticiler bilir, onlarda dışarıdan doping yapmayı seçtiler. Etkisi illa olur ama kısa süreli olacağını düşünüyorum. Aslımda mantıklı yapılır, cizilir de dışarıdan araç getirmekte maliyetli olur. Hemen hemen her aracın kapladığı alanlar aynı gibi bu nedenle orta gelirli bireylere hitap edebilecek araçları getirmek yerine lux araçlar getirerek daha çok kar yapabilirler. Ben olsam doblo ile uğraşmazdım. - 21-11-2020, 01:13:46Hala millet sahibinden de bir birine bakara fiyat yükseltiyor, fırsatçılar zam yapıyor geyikleri dönüyor.
Uyanın beyler.
Geçen sene bu aylarda Türkiye'de dolaşımdaki para miktarı 650 milyar lira civarında. Bu ay dolaşımdaki para miktarı 1,3 trilyon lira civarında.
Yani devlet son 1 senede para basıp piyasada dönen harcanabilecek para miktarını 2 katına çıkarmış.
Para bollaştı mı talep artar, eğer arz yani piyasadaki mal sayısı da aynı hızla artmazsa malın fiyatı yükselir.
Aklı olan arkadaşlara bir soru.
Piyasada harcanabilecek para miktarı 2 katına çıkarken, araç sayısı 2 katına çıkmazsa araç fiyatları yükselir mi düşer mi?
Aynı konu sürekli açılıp duruyor, millet sarı site fiyatları yükseltiyor zannediyor.
Birileri fiyatları istediği kadar yükseltsin alıcı çıkmıyorsa paşa paşa fiyatı düşürürler.
Yok alıcı çıkıyorsa o zaman o aracın piyasa fiyatı yükselmiştir siz hayal aleminde yaşıyorsunuz demektir.



