Anket Sokağa Çıkma Yasağı Gelmeli mi?
Toplam Katılımcı Sayısı: 61
Sokağa Çıkma Yasağı Gelmeli mi?
Evet
%77,05 (47 Oy)
Hayır
%19,67 (12 Oy)
Fikrim Yok
%3,28 (2 Oy)
  • 16-11-2020, 20:47:42
    #1
    Haberleri izlerken sürekli anket yapıldığı, katılanların çoğunun sokağa çıkma yasağı gelmesini istedikleri yönünde fikirleri olduğu belirtiliyor.

    Özellikle en az 14 gün ile 30 gün arasında olması yönünde de büyük bir baskı var toplumda deniliyor.

    Ben de r10'un fikrini merak ettim, sizin görüşünüz nedir?

    Ben açık bir şekilde fikrimi belirteyim. Mart - Haziran aylarında iş yerim kapalı kaldı, 0 destek, 0 kredi, 0 gelir, cepten yedik özetle. Bir daha böyle bir kapanış serisi gelirse hadi yine cepten yiyelim de nereye kadar?

    Çok ciddi borçlananlar var, kredi ödeyenler var, insanlar keyfi olarak çıkmıyor zaten. Çıkanların ortak noktası çalışan olmaları, okula gitmeleri vs.

    Keşke ekonomi boyutunu düşünmek zorunda kalmasak, al kardeşim x tl aylık olarak gönderiyoruz, şu kadar ay evinde kal denilebilse ama bu da ayrı bir ütopya.

    Siz ne dersiniz?
  • 16-11-2020, 20:49:20
    #2
    Bence iş sokağa çıkma yasağıyla veya aşıyla çözülecek değil. Şuan aşı bulundu deniliyor ama üretilip bize gelmesi 1,5 yıl sürecek. Sürü bağışıklığı ile herkes bunu tatmış olur muhtelemen o zamana kadar.
  • 16-11-2020, 20:49:35
    #3
    Ayağımızı yorganımıza göre uzatma zamanı geldi
  • 16-11-2020, 20:49:44
    #4
    Belli bir saatten sonra yasak gelebilir. Mesela akşam 8'den sabah 8'e kadar yasak uygulanır. Gündüz vakitlerinde de 65 yaş üzeri ve gençleri belli bir saat yasak uygulanmalı
  • 16-11-2020, 20:51:52
    #5
    tecnomedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Belli bir saatten sonra yasak gelebilir. Mesela akşam 8'den sabah 8'e kadar yasak uygulanır. Gündüz vakitlerinde de 65 yaş üzeri ve gençleri belli bir saat yasak uygulanmalı
    Ben de bu şekilde düşünüyorum,

    Bu saat uygulamaları aslında kağıt üzerinde mantıklı olsa da, uygulamada kontrol açısından eksik kalıyoruz bence.

    Toplu taşımalarda, birçok yerde hala maskeyi kullanmayan, çene altı yapan ama hiçbir şekilde kontrol edilmeyen binlerce kişi var. Cezaları daha da caydırıcı hale mi getirmeli acaba?

    Geçenlerde mesai saatleri değişti 07.00-16.00 olarak ama 07.00'de açan dükkanların 16.00'da hiçbir şekilde kapanmadığı da ortaya çıktı.
  • 16-11-2020, 20:52:56
    #6
    Yasak ile çözülecek bir durum değil ki hocam sonuçta kalkınca yine bir artış söz konusu olacak
  • 16-11-2020, 21:10:26
    #7
    tlga_kurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yasak ile çözülecek bir durum değil ki hocam sonuçta kalkınca yine bir artış söz konusu olacak
    Amaç kontrolden çıkmamasını sağlamak.
    Yasaklar ile virüs ve hastalık çözülmez. Çözülecek şey yoğun bakımların doluluk oranının düşürülmesi hastalığın bitirilmesi değil.
    Eğer bu kafa ile devam edilirse kısa süre sonra tüm hastanelerin yoğun bakımları dolar sonra annen baban deden büyükannen hastalanır ve hastaneye kabul edilmediği için hayatını kaybedebilir.
    Mesele hastalığı bitirmek değil, hastalığın kontrolden çıkmasını engellemek.
    Yoğun bakım doluluk oranı %60 deniliyor, bu ülkede yoğun bakımların %40'ı özel hastanelerde, yani zaten devlet hastaneleri ağzına kadar dolu demek.

    Ben de ticaret yapıyorum ve sokağa çıkma yasağı hiç işime gelmiyor.
    Ama hafta sonu sokağa çıkma yasağı eskisi gibi kesin gelmeli.
    Hafta içi de 65 ve 18 yaş altına kesin, diğerlerine de kısıtlı saatler içinde izin verilmeli.
    Mesela sabah 8 akşam 17 arası hariç sokağa çıkma yasağı getirilmeli ki iş dışında gezme tozma için dışarı çıkılmasın.

    Ama bizim millet tam film.
    Sokağa çıkma yasağı varken bizim apartmandaki ahmaklar arka bahçeye sandalye indirip maskesiz muhabbet ediyorlardı.
    Bir birine ziyarete giden komşular var.

    Yasa değişikliği yapmak lazım, meclis hiç bir şey yapmıyor.
    Bu kurallara uymayanlara 900 lira ceza vererek hiç bir yere varılmaz.
    Bunlara ciddi ceza verilmesi lazım, mesela sağlıkla ilgili kurallara uymayanlar ömür boyu daha fazla sgk primi ödemeli.
    Böyle sağlık konusunda hassasiyeti olmayanların polis TC'sini almalı, hastaneler dolu olduğunda triyajda bu kişiler geriye atılmalı ve corona virüs tedavisi için bu kişilerden tüm harcamalar alınmalı, bu adamların tedavileri sgk'dan karşılanmamalı.